Afbeelding
woensdag 8 november 2017, 08:00

Werkgroep Prinslands Kreekfestijn dol enthousiast over geslaagde vierde editie

DINTELOORD – Zaterdagavond werd in de zaal van restaurant Thuis! de vierde editie verzorgd van het Prinslands Kreekfestijn. De grote publieke belangstelling, het gevarieerde programma en de gezelligheid op deze avond stemde de organisatie tot dikke tevredenheid. “We zijn allemaal super enthousiast over dit festijn. De vele positieve reacties, de bijdrage van de groepen die optraden en de reuze gezellige sfeer zorgden ervoor dat we dik tevreden terugkijken”, vertelt secretaris Rian Sulkers van de werkgroep.

Het Prinslands Kreekfestijn werd dit jaar voor de eerste keer binnen gehouden. De zaal van Thuis bleek hiervoor een uitstekende locatie. “Toch ook nog langs de kreek”, liet Rian Sulkers vooraf al weten. Nu, na afloop van het geslaagde evenement toont ze zich enthousiast over de keuze. “Geen koude wind en met een bomvolle zaal misschien wel wat warm, maar echt enorm gezellig. En met een zeer afwisselend programma dat bij de bezoekers goed in de smaak viel”.

Pakkend ritme

De muzikale avond werd geopend door schoolkoor Groen van Prinsterer. “De enthousiaste kinderen brachten enkele geestelijke nummers, maar ook eigentijdse liedjes op een pakkend ritme. Een geweldig optreden”, zo vat Hakim Tampoebolon voor Steenbergse Courant en KijkopSteenbergen.nl hun optreden samen. Hij maakte ook de foto’s.

Sfeervol

Na het schoolkoor betraden de leden van Ritmisch Koor Dinteloord het podium en zij  pakten uit met een afwisselend repertoire. De bijdrage van de Crazy Crab Jazzband bleek de volgende verrassing van de avond. De band heeft zijn domicilie in Bergen op Zoom, maar telt twee leden uit Dinteloord.

Vervolgens zorgde het koor Nederpop aan de Dintel voor een passende opvolging. Hun Nederlandstalige liedjes werden door het publiek spontaan meegezongen. De sfeer zat er goed in en kreeg vervolgens een carnavaleske tint door de bijdrage van Toonladders Zat.

Gezamenlijk optreden

De avond werd afgesloten met een gezamenlijk optreden van Ritmisch Koor Dinteloord, Nederpop aan de Dintel en Toonladders Zat. Zij bezongen de Zeven heerlijkheden van Dinteloord en sloten de avond af met ‘Brabant’ van Guus Meeuwis.

Op naar editie vijf

Speciale dank aan Rian Sulkers die de optredens deze avond inleidde, aan Antoon de Ridder en aan ieder die een muzikale bijdrage leverde. “De hele werkgroep heeft zich een half jaar ingezet om dit Prinslands Kreekfestijn voor elkaar te krijgen. We zijn echt enorm tevreden en bespreken eind november hoe de editie nummer vijf wordt vormgegeven. Die vindt plaats in 2019. Wellicht kiezen we ervoor om deze ook dan binnen te organiseren”, aldus Rian Sulkers.

De werkgroep bestaat overigens uit voorzitter Antoon de Ridder, secretaris Jenny Willemse, penningmeester Rian Sulkers en de leden Wil Pietjouw, Toos Brooijmans en Robbert-Jan Timmermans.

Fotografie: Hakim Tampoebolon ©2017

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant