Afbeelding
zaterdag 18 november 2017, 18:07

Sint kreeg bijzondere ontvangst op De Heen

DE HEEN – De afgelopen veertig jaar heeft Sinterklaas ook in de gemeente Steenbergen al heel wat mooie ervaringen opgedaan. Dit jaar zijn de aankomsten in de diverse kernen voor hem extra bijzonder. De eerste aankomst vond vanmiddag plaats op De Heen. Het geweldige Pietenteam maakte er voor de Sint, de kinderen en hun begeleiders een geweldig feestje van in de speciale ontvangstruimte van De Uitwijk.

Dat feestje begon overigens al met de feestelijke ontvangst bij de Heense haven. Hier hadden de kinderen uit De Heen, maar ook een aantal uit de omgeving, zich verzameld voor een knus onthaal. Terwijl dweilorkest Ben’Deen de bekende Sinterklaasliedjes speelde arriveerde de boot van de Sint met zijn Pieten.

De feesttaart vergeten

Op de kade had de goedheiligman alle aandacht voor de verzamelde kinderen en ontmoette hij zelfs zeer goede bekenden. De rondrit met de cabrio door de straten van De Heen bracht Sinterklaas vervolgens naar de speciale ontvangstruimte van De Uitwijk. Een prachtige gelegenheid, maar toch niet geheel ingericht zoals het Pietengevolg had gehoopt. Ze misten de slingers, ballonnen en versieringen die nu eenmaal bij een 40-jarige jubileumfeest horen. Gelukkig lieten de ervaren Pieten zich niet van de wijs brengen en snel werd de ontvangstruimte versierd. Zelfs het ontbreken van een feesttaart losten de Bakpieten op. Samen met wat van de aanwezige kinderen werd een prachtige taart gebakken.

Bijzonder feestlied

Het feest kon nu echt beginnen. De gouden stoel van de Sint werd klaargezet en de goedheiligman nam plaats. Hij werd bejubeld en heel speciaal bezongen, want de zangpiet had een super feestlied gemaakt. Dit werd uit volle borst voor de jubilerende Sint gezongen. En er was nog een verrassing: goochel-Piet ‘Magico’ vertoonde speciaal voor Sinterklaas en natuurlijk ook voor de aanwezige kleintjes zijn magische trucs.

Voorbode

Het sfeervolle feest op De Heen is een voorbode voor wat Sint Nicolaas in de diverse kernen van de gemeente te wachten staat. Het belooft ook veel plezier voor alle kinderen, want daar is het de Sint zelf immers om te doen. Hij heeft de afgelopen veertig jaar met volle inzet bijgedragen aan het kinderplezier en aan dat van ouderen. Met een brok in de keel zal hij na zijn bezoek straks afscheid nemen van de kernen die hem zo aan het hart gaan. Het dag-Sinterklaasje-dag zal hem dit jaar zeker, ongetwijfeld emotioneren.

Voldoening

De vier leden van Relax – Helma van Gurp, Joke de Neve, Monique Muijs en Willie Varkevisser – kunnen overigens ook met voldoening terugkijken op deze ontvangst van de Sint op De Heen. Zij zelf organiseerden deze voor de 24e maal. “Mede met de opbrengst van de 11-11-viering hebben we leuke cadeautjes gekocht voor de 63 kinderen die zich voor deze middag hadden opgegeven. Al met al hebben we heel wat uurtjes aan voorbereiding gehad. Dan is het leuk dat je de middag zo ziet slagen”, vertellen ze.

Foto’s en tekst: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant