Afbeelding
maandag 20 november 2017, 09:00

Eerste paal Van Oers United geslagen

DINTELOORD – Woensdag 8 november werd de eerste paal geslagen van het complex dat Van Oers United op het terrein van het Agro en Foodcluster ‘Nieuw Prinsenland’ realiseert. Van Oers is een internationaal opererend bedrijf dat op grote schaal bonen en spruiten verwerkt. De teelt van deze producten vindt deels plaats in eigen land, maar ook in diverse Afrikaanse landen en Egypte.

In Dinteloord wordt op een terrein van 2,6 hectare een complex met 13.570 m2 gerealiseerd. Het betreft kantoorruimten, koelruimte, expeditieruimte en een ruimte voor het verwerken van bonen en spruiten.

Het is de bedoeling dat het complex in het 3e kwartaal 2018 wordt opgeleverd. Er zullen in Dinteloord 75 medewerkers onderdak vinden. Naar de nieuwe locatie verhuizen de vestigingen Heerle en Heijnenoord. De vestiging in Ridderkerk blijft bestaan. Van Oers kreeg onlangs de ‘Groene Pluim’ toegekend. Dit is een regionale prijs vanuit de NVO-NCW Brabant Zeeland voor duurzame ondernemingen. Het bedrijf werd daarbij een voorloper genoemd op het gebied van ethisch en duurzaam ondernemen.

Foto: Medewerker Ad van Dienst, die al 20 jaar bij Van Oers op de locatie Heerle werkt had de eer om de eerste paal van de nieuwbouw te slaan.

Uit de Steenbergse Courant