Afbeelding
woensdag 13 december 2017, 16:15

Steenbergenaar Luuk Elzinga winnaar NK boksen

STEENBERGEN – De 16-jarige Luuk Elzinga mag zich Nederlands kampioen boksen noemen. Tijdens het NK voor de jeugd op 10 december in Alphen aan de Rijn kwam hij namens zijn club Aleco uit in de categorie starters tot 60 kilo. Hij moest het in de ring opnemen tegen Nathaniel Bruinings uit Amsterdam. Die bleek in drie rondes kansloos tegen de Steenbergenaar.

Luuk is nog enigszins beduusd van zijn overwinning. “Het ging vrij makkelijk; daar stond ik wel van te kijken. Tuurlijk heb ik wel wat klappen moeten incasseren, maar ik heb alle rondes van hem gewonnen.”

De aanloop naar de wedstrijd toe was een stuk spannender voor de jonge bokser. Om mee te kunnen doen mocht hij geen gram boven de 60 kilo wegen. “Ik heb het hele weekend nog hard getraind. Ik ben zelfs in het hotel nog onder de hete douche gaan staan in mijn zweetpak om maar zoveel mogelijk vocht te verliezen. Dat heeft geholpen, want bij de weging gaf de weegschaal 58 kilo aan”, vertelt Luuk. 

Nu de druk eraf is, kan hij even iets rustiger aan doen. “Maar in het nieuwe jaar hoop ik weer volop wedstrijden te kunnen boksen.”

Foto 1 en 2: Luuk Elzinga (in het rood) in actie tijdens het NK boksen

tekst: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Foto’s: Luuk Elzinga / Nicole van de Donk

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant