Afbeelding
zaterdag 30 december 2017, 16:30

Oliebollenverkoop Kleine Tour bijzonder succesvol: snel uitverkocht

STEENBERGEN – De Stichting Kleine Tour Steenbergen hield ook dit jaar een oliebollenverkoopactie waarvan de opbrengst bestemd wordt voor extraatjes tijdens de Miss Kleine Tourverkiezing en tijdens de tourweek zelf. Dat gebeurde vanochtend. De actie werd gecoördineerd vanuit zaal De Joosse in de Kaaistraat.

“30 december tussen 10:00 en 13:00 our … komen de oliebollen van de Kleine Tour”, zo rijmde voorzitter Wim Roovers in de Steenbergse Courant van 22 december. En zo geschiedde. In totaal werden bij bakkerij Van Broekhoven op de Welberg niet minder dan 8.200 oliebollen gebakken. Vervolgens gingen alle deelnemende ploegen aan de Kleine Tour met hun rennertjes aan de slag. Zij gingen langs de deur op Welberg, in Steenbergen en in De Heen. De actie ging voorspoedig: rond de klok van half twaalf vanochtend. Jan van Oers en René Baarendse hadden daarbij de leiding, bijgestaan door een team van enthousiaste tourmedewerkers, waaronder ook voorzitter Wim Roovers. De immer energieke voorzitter vertelt met brede glimlach enthousiast over de inzet van alle rennertjes en hun ploegleiders. “Er zijn 34 bollenteams op pad. Elk team telt acht à negen rennertjes. Zij nemen met hun ploegleiders een aantal straten voor hun rekening. Tussendoor worden ze bevoorraad door 3 bollenkoeriers, die met hun bussen rondrijden. Hier in de zaal ontvangen de rennertjes na afloop allemaal een oliebol. En intussen is het ‘tel-team’ in de weer om de verkoopopbrengst te registreren en te tellen. Het gaat echt super, we hopen aan deze actie ruim 2000 euro over te houden. Die kunnen we dan goed gebruiken ten bate van de touractiviteiten”.

Uitverkocht

Het ging inderdaad super. De meeste teams waren rond half twaalf uitverkocht. Zo ook het team van bouwbedrijf Verkaart. Zij hadden de het gebied rond Burgemeester Van Loonstraat en Kade toegewezen gekregen. En ook zij waren alras uitverkocht. Na afloop van hun ronde genoten Merel Deckers, Kyra Trouw, Amy van der Linden, Milou Hensen, Silvana van Loenhout en hun ploegleiders Kittie van Loenhout en Patrick Boonstoppel van een welverdiend bekertje chocomel.

Door Peter Vermeulen ©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant