maandag 22 januari 2018, 06:00

Taizé viering in de Vredeskerk

STEENBERGEN - Zaterdag 27 januari aanstaande zal vanaf 19.00 uur in de Vredeskerk een zogenaamde Taizé-viering gehouden. Dat gebeurt onder begeleiding van de koorgroep Menora.

Taizé is de naam van een klein dorp in Bourgogne in Frankrijk. Daar stichtte in 1940 Broeder Roger Schutz een communiteit van protestantse en katholieke broeders. De communiteit, waarin de thema’s verzoening en gemeenschap centraal staan, is in de afgelopen tientallen jaren uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats voor jongeren van over heel de wereld. De jongeren worden uitgenodigd driemaal per dag deel te nemen aan de vieringen, aan de maaltijden en aan gespreksgroepen. Zo proberen de broeders jongeren te helpen antwoorden te vinden op de vraag naar de zin van hun leven.

In de vieringen worden korte liederen gezongen en herhaald, zijn er momenten van stilte, worden korte teksten uit de Schrift gelezen, en is er ruimte voor persoonlijk gebed.

Naar dit model zal de koorgroep Menora in de Vredeskerk een viering verzorgen. Het is geen Eucharistieviering.  Mensen worden genodigd dicht bij elkaar te zitten. De viering duurt ongeveer drie kwartier.

Uit de Steenbergse Courant