vrijdag 26 januari 2018, 09:17

Ruim 1300 handtekeningen overhandigd voor In4outdoor

NIEUW-VOSSEMEER – Voorafgaand aan de besluitvormende vergadering van de gemeenteraad overhandigde de Nieuw-Vossemeerse Petra Rijk gisteravond een map met daarin 1370 handtekeningen aan burgemeester Ruud van den Belt. Met het plaatsen van de hanepoot betuigden de ondertekenaars steun aan het outdoor activiteitencentrum In4outdoor.

Petra Rijk begon de actie in reactie op de bezwaarmaker die bij de gemeente al vele verzoeken tot handhaving op de vergunning van In4outdoor indiende. Hij wil hiermee naar eigen zeggen “duidelijkheid krijgen over de vergunning die de gemeente verleende” en volgens hem bol staat van de vaagheden.

Rem op bedrijf

Petra Rijk ziet met lede ogen aan wat de gevolgen zijn van de druk die de bezwaren op de exploitanten van In4outdoor leggen. “Zij moeten met de rem op hun bedrijf werken. Het kost veel tijd en energie. De mogelijkheid om het terrein op een mooie manier in te richten wordt hen ontnomen.”

Zij voelde de behoefte om het activiteitencentrum, waar met name kinderen gebruik van maken, een hart onder de riem te steken. Met steun van tien vrijwilligers ging zij deur-aan-deur in het dorp. Ook was er een online petitie en konden mensen hun handtekeningen zetten op lijsten bij de lokale middenstand.

Veel krediet

De Vosmeerse hoopt dat er onder druk van de steunbetuigingen een einde komt aan de bezwaren. “Het kost In4outdoor veel tijd, geld en negatieve energie. Laat het bedrijf opbloeien tot mooie natuur waar jong en oud nog lang van mag genieten.”

Het aantal van 1370 handtekeningen is opmerkelijk groot voor een dorp dat ongeveer 2400 inwoners telt. “Wanneer we ergens aan de deur kwamen, hebben we ieder gezinslid laten tekenen,” licht Rijk toe. “Ook de kinderen want zij zijn uiteindelijk de belangrijkste gebruikers van In4outdoor. Maar ook mensen van buiten Nieuw-Vossemeer hebben getekend. In een jaar tijd heeft het project veel krediet opgebouwd.”

Uit de Steenbergse Courant