Afbeelding
donderdag 29 maart 2018, 22:19

Nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd: 19 gemotiveerde raadsleden

STEENBERGEN – Deze avond legden de gekozen raadsleden van de Steenbergse gemeenteraad ten overstaan van raadsvoorzitter, collega’s, griffie en aanhang hun eed of belofte af. De nieuwe Steenbergse gemeenteraad is daarmee een feit. “U dient het mandaat dat de kiezer u gaf waar te maken. Daarbij moet u proberen om uw beloftes zoveel mogelijk na te komen. Dit in samenwerking met elkaar”, zo hield raadsvoorzitter Ruud van den Belt de raadsleden voor.

“Het is een leuke taak, die echter veel verantwoordelijkheid en inzet vereist. U dient een integere en betrouwbare bestuurder te zijn. Die op basis van argumenten moet werken. Afspraken hoort u na te komen. In de komende vier jaar zult u tal van dilemma’s tegen komen. Het is zaak om uw rug recht te houden. Over vier jaar zult u door de kiezer worden beoordeeld”, aldus de raadsvoorzitter. De raadsleden hadden bij aanvang hun eed of belofte uitgesproken en verklaard dat hun zaken voldoen aan de regels.

De Steenbergse gemeenteraad kreeg zeven nieuwe gezichten die de twaalf ervaren raadsleden aanvulden tot het getal 19, een aantal zetels dat de Steenbergse gemeenteraad telt.

In de raad hebben nu zitting:

Gewoon Lokaal!: 1. Wilma Baartmans (646 stemmen); 2. Esther Prent (489); 3. Maurice Remery (434); 4. Edwin Maas (295); 5. Jan Veraart (174); 6. Dasja Abresch (131).

De Volkspartij: 1. Michel Lambers (471); 2. Willy Knop (389); 3 Ger de Neve (288); 4. Danker Kouwen (181); 5. Ad van Elzakker (170)

VVD: 1. Kees Gommeren (744); 2. Jos Verbeek (233) 2. Nicky Broos (169);

Partij van de Arbeid: Nadir Baali (321)

CDA: 1. Jeroen Weerdenburg (383); 2. Caroline Bolluit-Nijpjes (210)

D66: 1. Tim Huisman (366); 2. Eric van der Spelt (301) 

Zij moeten volgens de raadsvoorzitter nu stevig aan de bak. “Het is de mooiste functie die in het lokaal bestuur kan worden bekleed. Maar stilzitten is er niet bij. We hebben nu een uitstekende mix van nieuwe en ervaren raadsleden. Laat het de start van het nieuwe zijn”.

Die start wordt gevolgd door de coalitiebesprekingen. De grootste partij – Gewoon Lokaal met 6 zetels – neemt daarbij het voortouw.

tekst en foto’s: Peter Vermeulen ©Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant