maandag 2 april 2018, 12:00

Sprookjesbal tijdens jaarlijks jeugdkamp Volharding

STEENBERGEN - Afgelopen weekend – 23 - 25 maart – vond het jaarlijkse jeugdkamp van Muziek Vereniging Volharding plaats. Traditiegetrouw vertrokken alle kinderen op vrijdagmiddag per fiets naar ‘de Stoofpolder’ in Bruinisse.

Het gehele kamp stond dit keer in het teken van sprookjes. Op de vrijdagavond werden de groepjes ingedeeld aan de hand van verschillende sprookjesverhalen en volgde het knutselen van echte schatkisten. Later op de avond was er een spannende spooktocht waarbij de leiders weer zorgden voor spannende momenten. Nadat alle kinderen waren teruggekeerd was het tijd om te gaan slapen.Zaterdagochtend werd namelijk weer vroeg gestart met ochtendgymnastiek en een stevig ontbijt. Deze dag waren niet alleen de jeugdleden van Volharding aanwezig, want ook de leden van spelenderwijs kwamen een dagje langs. Met hulp van talrijke ouders werd begonnen aan een ruilspel en een zeskamp door het gehele dorp van Bruinisse. Deze dag werd afgesloten met een creatieve bonte avond en een magisch groot sprookjesbal met echte prinsen en prinsessen.

De laatste dag bestond uit het laatste spel gebaseerd op crazy 88 waarbij veel verschillende uitdagingen werden volbracht door de kinderen. Met als afsluiting de prijsuitreiking en de terugtocht per fiets naar Steenbergen. Eenmaal gearriveerd konden de ouders hun kinderen weer mee naar huis nemen om lekker te gaan slapen, want daar was niet veel tijd voor geweest in het afgelopen weekend.
Met bijzonder groot plezier wordt dit kamp elk jaar georganiseerd door een klein clubje uit de vereniging. Mede met de hulp vanuit alle hoeken presteren ze het elk jaar opnieuw om een geweldig weekend op te zetten. Volgend jaar wordt nog specialer want dan volgt een jubileumeditie van het jeugdkamp. De voorbereiding daarvoor zijn reeds in volle gang en er wordt nu al naar uit gekeken.

Uit de Steenbergse Courant