zaterdag 12 mei 2018, 16:00

ABS zingt Schubert in de Gummaruskerk

STEENBERGEN – Deze zondag – 13 mei – zingt In het kader van het jubileumjaar 2018 van het kerkkoor St. Gummarus zal zondag 13 mei  Mannenkoor ABS de volledige Deutsche Messe van  Franz Schubert zingen. Dat gebeurt op uitnodiging van het kerkkoor van de Gummarus vanwege hun jubileumjaar tijdens de eucharistieviering die om 9:30 uur begint.

De Deutsche Messe bestaat uit  acht delen en wordt vanzelfsprekend in het Duits gezongen. Enkele bekende liederen zijn o.a. Zum Eingang, zum Gloria, zum Evangelium und Credo, zum Offertorium, zum Sanctus,  nach der Wandlung, zum Agnus Deo  en de Schlussgesang.

Onder leiding van dirigent Jan Ligtenberg en met muzikale begeleiding van pianist Hikmet Bilalov heeft ABS deze mis speciaal voor deze gelegenheid ingestudeerd. Het koor wordt hierbij ondersteund door een vijftal muzikanten uit de regio: Lucia Soomers en Adrie Harijgens spelen op hoorn, Leo Hulshof en Aja van der Putten op cello en Jan Luijks op contrabas.
Na de mis is er gelegenheid koffie te drinken in de kerk. Zowel ABS als het kerkkoor Gummarus hopen dat veel belangstellenden aanstaande zondag de weg naar de Gummaruskerk weten te vinden. 

Uit de Steenbergse Courant