maandag 14 mei 2018, 16:00

Uitreiking certificaten bij afsluiting seizoen computervereniging Groot Steenbergen

STEENBERGEN – De stemming zat er maandagavond goed in bij de leden van computervereniging Groot Steenbergen die uit handen van wethouder Petra Lepolder ter afsluiting van hun cursussen een certificaat kregen overhandigd en in afwachting waren van de komst van de Steenbergse Courant fotograaf. Die verscheen precies op het afgesproken tijdstip en had slechts een minuutje nodig om zijn foto te maken. Vervolgens verzamelden de gecertificeerden zich in De Wallenburcht voor een afsluitende borrel.

Het gaat goed met de computervereniging. Cursusleider en bestuurslid Ben van Dommelen – hij gaat de huidig voorzitter Guus van Rooy opvolgen die een stapje terug doet – en secretaris Sandra Derksen leggen Steenbergse Courant uit dat er binnen de vereniging stevig aan wordt getrokken. “Ons seizoen loopt van oktober tot juni. We hebben naast onze cursussen één keer per maand een demoavond en daarnaast ook een clubavond. Tijdens deze clubavond leren de aanwezige leden van en met elkaar. Daarnaast zijn er dus specifieke cursussen. Dit seizoen hadden we 7 deelnemers aan de cursus ‘Word en Excel’, 8 deelnemers aan de cursus ‘beginners Windows’ en sloten 9 deelnemers de cursus ‘gevorderden Windows’ af”.

Flinke club

De vereniging Groot Steenbergen telt maar liefst 135 leden. Het oudste lid is 85 jaar, terwijl het jongste lid zo’n 50 lentes telt. “Onze leden vinden de bijeenkomsten en cursussen niet alleen heel leerzaam, maar zeker ook gezellig. Er wordt met ieders kennis en vaardigheden rekening gehouden en zo leren de leden veel nuttige zaken op de pc, maar ook op tablet of smartphone. We besteden aandacht aan tal van zaken, waaronder bijvoorbeeld ook Skype. Dat wordt zeker gewaardeerd, speciaal door de leden die kinderen of kleinkinderen in het buitenland hebben of hier in Nederland op grotere afstand. We zorgen er ook voor dat de leden thuis veel kunnen oefenen. Tijdens de cursussen kan dat op eigen laptop of op eentje van de vereniging”, vertelt het tweetal.
Tot besluit wijzen ze erop dat het niet alleen om de computer draait. “We hebben elk jaar een nieuwjaar lunch met een gezellige en leerzame quiz. En in het najaar maken we een autotourrit met een gezamenlijke lunch en ter afsluiting een smakelijke barbecue”.

Wie meer informatie over computervereniging Groot Steenbergen wenst, kan die vinden op de website: www.cgsonline.nl. In september heeft Groot Steenbergen een Open Dag.

Uit de Steenbergse Courant