vrijdag 25 mei 2018, 19:30

Gezamenlijk slotconcert scholieren met St Caecilia en Amalia

KRUISLAND – In samenwerking met de Zonneberg school ontwikkelde harmonie St. Caecilia een muziekproject waarbij de kinderen van de groepen 3 tot en met 5 muzikale workshops volgden. Het resultaat hiervan wordt ten gehore gebracht in een gezamenlijk concert. Dit vindt morgen – zaterdag – plaats in Siemburg, aanvang 16:00 uur.

Het thema van het gezamenlijk concert is ‘sprookjes’. De kinderen komen in sprookjessferen en geven aan de hand van een verhaal een grote bijdrage. De kinderen en harmonie staan onder leiding van Hans Aenouts. Na afloop is er voor hen een mogelijkheid om zich in te schrijven voor proeflessen met een zelfgekozen instrument. Wanneer dit bevalt mogen de kinderen lessen gaan volgen. In de workshops hebben de leerlingen al kennis gemaakt met de verschillende instrumentgroepen. Ze hebben ontdekt dat samen muziek maken veel plezier geeft. Met het project hopen school en harmonie verder enthousiasme voor het gezamenlijk musiceren te realiseren.

Jubileumconcert

Dit jaar bestaat Sint Caecilia 120 jaar. Op 30 juni wordt ter gelegenheid van dit jubileum een speciaal concert gegeven dat de titel The Music and Food Factory heeft meegekregen. Dit zomerse concert wordt namelijk begeleid door een keur aan hapjes en drankjes. “Naast de harmonie en Amalia zullen ook andere invalshoeken van de muziek worden gepresenteerd. Er volgt nog meer informatie over dit concert”, zo laat St Caecilia weten.

Uit de Steenbergse Courant