zondag 27 mei 2018, 16:30

Volharing had enerverende dagen in Brighton

STEENBERGEN – Tijdens het afgelopen Pinksterweekend speelde harmonie Volharding Steenbergen op het festival ‘Brighton Fringe’ in het Engelse Brighton. Dit op uitnodiging van de Adur Conceptband, die exact een jaar daarvoor Steenbergen bezocht en samen met Volharding een openlucht concert verzorgde. “Het was een fantastisch weekend, we zijn zeer gastvrij ontvangen en hebben met plezier muziek gemaakt”, zo vat dirigent Walter Siol het bezoek samen.

Brighton Fringe is het grootste outdoor festival met kleinkunst in Groot Brittannië, weet Walter Siol. “Het festival bruist van de kleinkunst activiteiten. Het was voor ons een lust om er te kunnen musiceren. We hebben in de buitenlucht twee concerten gegeven met een Engels programma – onder andere Eric Clapton, Robby Williams en Amy Winehouse – en ook een binnenconcert in ‘The Basic’. Dat is een voormalige concertzaal, tegenwoordig een school of Art. Het was extra leuk omdat we zo’n enthousiast publiek troffen. Daarnaast hadden we leuke contacten, onder meer met andere muzikanten. Kortom een geweldig leuk bezoek”, aldus de dirigent.

Zomerconcert in aantocht

Walter Siol kijkt nu al weer vooruit naar het ‘Zomerconcert bij de Kaai’, dat op zaterdag 16 juni op het parkeerterrein van de Rabobank wordt gegeven. Daar wordt voor die dag een tent opgebouwd en zal Volharding tussen 14:00 en 24:00 uur diverse concerten geven. Tijdens het zomerconcert is ook Koos Moerenhout als speciale gast aanwezig. Hij heeft de taak om het nieuwe Volhardinglogo te onthullen. Dit logo is ontworpen door Volhardinglid Richard Ridderhof en het vervangt het inmiddels 30 jaar oude huidige Volharding embleem.

Uit de Steenbergse Courant