Afbeelding
vrijdag 15 juni 2018, 11:56

Deelnemers Fietsoriëntatietocht Wielercriterium genieten van prachtig fietsweer

STEENBERGEN – Vanwege het 75-jarig bestaan van Stichting Wielercriterium Steenbergen worden belangstellenden getrakteerd op een gratis fietsoriëntatietocht. Deze ging vanochtend – vrijdagochtend 15 juni – van start vanaf de feesttent op de Markt. De deelnemers fietsen in een heerlijk zonnetje en een behaaglijke temperatuur.

De oriëntatietocht heeft een lengte van 45 kilometer. Onderweg moeten de fietsers een tiental vragen beantwoorden. Tussentijds kunnen ze regelmatig even uitrusten, want er zijn drie stopplaatsen ingebouwd. Hier ontvangen de deelnemers een versnapering.

Vanmiddag rond de klok van half vier worden de eerste fietsers terugverwacht. Ze zullen in de feesttent op de Markt worden verwelkomd voor Dj Christje, die voor gezellige Nederlandstalige muziek zorgt.

Hollandse Avond

Ook vanavond kunnen belangstellenden overigens genieten van dit soort muziek. Dan staat een gratis toegankelijke Hollandse Avond op het programma. Hier wordt de rode draad gevormd door de formatie REC, afgewisseld door de drive-in-show van Peter Vroon. Ook de zangers Marijn van Geel en Mathijs Pluijgers zullen op deze avond een optreden verzorgen.

Dikke Banden Race

Vanmiddag om 13:30 uur valt het eerste startschot voor de Dikke Banden Race. Het parcours hiervan start op de Waterlinie. Aan de race nemen70 basisscholieren deel, die in verschillende categorieën strijden. Aansluitend op de race start een race voor ID-renners. Zij nemen deel aan het Nederlands Kampioenschap voor renners met een beperking.

En morgen, zondag, is het Nederlands Kampioenschap voor jeugdwielrenners. Dit allemaal vanwege het 75-jarig jubileum van Stichting Wielercriterium Steenbergen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant