Afbeelding
zaterdag 16 juni 2018, 13:00

1970 deelnemers aan 8e editie KMC

STEENBERGEN – De inmiddels achtste editie van de Koos Moerenhout Classic gaat voorspoedig. Een groot aantal inschrijvingen – in het totaal 1970 deelnemers – prachtig weer en tot nog toe geen ongelukken stemmen Sjaak Huigh tevreden. Hij is de financiële man van de KMC en verantwoordelijke voor de Marktactiviteiten.

Volgens Huigh komt het grote aantal renners die zich vandaag nog hebben ingeschreven door het uitstekende fietsweer. “We hadden 1201 aanmeldingen bij de voorinschrijving. Dat betekent dus dat 769 renners het tot vandaag hebben aangekeken en deze week definitief hebben besloten om deel te nemen aan onze KMC”, constateert Sjaak Huigh.

Bekende namen

Dat de KMC zo voorspoedig verloopt is te danken aan de strakke organisatie en niet in de laatste plaats aan de 80 vrijwilligers die aan deze Classic hun medewerking verlenen. Onder de deelnemers komen bekende namen voor. Natuurlijk die van Koos Moerenhout zelf, maar ook die van Leontien van Morsel en van oud-prof en organisator van de Amstel Goldrace Leo van Vliet. Zij rijden ook dit jaar mee en doen dat onder de vlag van de Databyte ploeg. “Maar ook de drie nog levende leden van de ploeg die in 1978 wereldkampioen tijdrijden op de 100 kilometer werd. Bart van Est, Jan van Houwelingen en Guust Bierings rijden ook dit jaar weer met onze KMC mee”, geeft Huigh als voorbeeld van in het oog springende deelnemers.

Tot ongeveer 17:00 uur

Vanmiddag arriveren de renners van de 85, 120 en 190 kilometer weer op de Steenbergse Markt. Hier zijn activiteiten die hen boeien, maar is zeker ook gelegenheid om onder het genot van een verdiend drankje bij te praten. Rond de klok van 17:00 uur zullen alle deelnemers weer retour zijn, zo is de verwachting.

foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant