Afbeelding
vrijdag 29 juni 2018, 09:00

Semper Crescendo sluit seizoen af met Vakantie-voorpretconcert

NIEUW-VOSSEMEER – Onder een stralend blauwe lucht speelden de leden van harmonie Semper Crescendo afgelopen zondag hun vakantie-voorpretconcert. Voor de derde keer was het concert georganiseerd op het plein voor Woonzorgcentrum De Vossemeren. Zowel het jeugdorkest de Semper Kids als het grote harmonieorkest konden rekenen op een trouw publiek.

Na het optreden van het jeugdorkest werden eerst de jubilarissen in het zonnetje gezet. Adrie Clarijs is al 50 jaar lid van de vereniging en werd daarom tot erelid benoemd. Tevens ontving hij van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen een vergulde speld met zirkonia. Ook Seb van Zomeren, 40 jaar bij de harmonie, is nu erelid. 

Verder werden er oorkondes uitgereikt aan ‘jongere’ leden van de muziekvereniging. “Zo waren er bijvoorbeeld oorkondes voor 5 jaar lidmaatschap, want die koesteren wij net zo zeer. Elk lustrum verdient de aandacht”, aldus Annika van Gaans van Semper Crescendo. Ook waren er diploma’s voor jeugdleden die hun stappen-examen hadden behaald.

Nieuwe dirigent

Het publiek werd door het grote orkest onder meer getrakteerd op een Doe Maar-medley, nummers uit de musical Soldaat van Oranje en verschillende zomerse hits. Een hapje en drankje maakten de vakantie-voorpret compleet. Het concert stond onder leiding van tijdelijke dirigent Wendy Bellens, maar na de zomerstop zal er een nieuwe dirigent zich bij Semper Crescendo aansluiten. Dat is Jeroen Schippers en hij is afkomstig van de Koninklijke Marinierskapel. 

Foto’s: Niek Perdaems

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant