maandag 9 juli 2018, 15:00

Vrijwilligers SWOS gefêteerd met een barbecue

STEENBERGEN - Ieder jaar organiseert Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen (SWOS) een zomeractiviteit voor al haar vrijwilligers. Op 28 juni was de hele groep te gast bij restaurant de Watertoren in Steenbergen. Cees Iriks, penningmeester SWOS gaf aan waarom: “Op deze manier bedanken wij onze vrijwilligers voor hun inzet voor de inwoners van de gemeente Steenbergen.”

SWOS-voorzitter Adrie Hommel nam het woord om wederom zijn dank en waardering uit te spreken voor de 135 vrijwilligers, die de activiteiten en diensten van SWOS uitvoeren. “Onder meer de Plusbus, de klussen-en tuindienst en de activiteiten die in alle kernen van de gemeente worden georganiseerd. Steeds meer vrijwilligers zijn niet alleen voor ouderen bezig, maar ook voor mensen met een beperking of jongeren. Welzijnswerk mogelijk maken voor alle leeftijden past ook geheel in de plannen van de gemeente Steenbergen, SWOS en WijZijn Steenbergen. We willen de inwoners nog beter van dienst zijn en de (mogelijke) drempel naar ondersteuning weg halen”.

Nieuwe manager Welzijn

Esther Brandse, de nieuwe manager Welzijn voor Steenbergen, stelde zich kort voor. De mooie initiatieven en het enthousiasme van de Steenbergse vrijwilligers zijn haar direct opgevallen.  Zij gaf aan bijzonder blij te zijn met de inzet van zo veel vrijwilligers en wil graag met hen samenwerken: “ Mijn voornemen is om meer te gaan doen met wat goed gaat”.

Vrijwilligerswerk

SWOS kan altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Wie wat tijd over heeft en vrijwilligerswerk overweegt wordt gevraagd om contact op te nemen met SWOS. Dit kan via info@swo-stb.nl, 0167-541137 of door langs te komen bij Vraagwijzer aan de Fabrieksdijk 6 in Steenbergen.

Uit de Steenbergse Courant