donderdag 12 juli 2018, 13:00

Natuurmonumenten zoekt vrijwilliger boswachters voor Dintelse Gorzen

STEENBERGEN – Natuurmonumenten is hard op zoek naar vrijwilligers die op willen treden als boswachter voor het natuurgebied Dintelse Gorzen. Vrijwillige boswachters geven voorlichting aan bezoekers en houden toezicht op het natuurgebied. Met de aanstelling van vrijwillige boswachters wil Natuurmonumenten beter en meer zichtbaar zijn in de West-Brabantse natuur.

“Een boswachter is gastheer en houdt tevens een extra oogje in het zeil”, vertelt boswachter Paul Begijn. De functie is afwisselend. Gedurende een dagdeel loopt een vrijwilliger door het natuurgebied en is aanspreekpunt voor de bezoekers. “Je maakt dan contact met het publiek, waarbij je optreedt als gastheer of gastvrouw namens Natuurmonumenten. Daarbij geef je actuele informatie en draag je bij aan een positief image van Natuurmonumenten. Je houdt tevens toezicht en bij onjuist gebruik spreek je de betreffenden aan of je schakelt een BOA-boswachter in”.

Wie interesse heeft voor deze functie, kan contact opnemen met toezichthouder Jerry Meijs via: NMzeevolk@natuurmonumenten.nl.

Uit de Steenbergse Courant