zaterdag 14 juli 2018, 08:00

Open dag bij imkerij Landjuweel Welberg

WELBERG - Inschrijven voor de nieuwe vereniging ‘Imkers Bij 1’ kan vandaag en morgen van 10.00 tot 16.00 uur tijdens de landelijke open imkerijdagen van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging. Ook imkerij Landjuweel aan de Boomdijk 12 doet hier aan mee. Het doel is mensen bekend en bewust te maken van bijen en natuur. Maar ook van hun eigen voedsel.

Tijdens de open dag wordt uitleg gegeven over bestuiving van planten en bomen. Imkerij Landjuweel zelf is drie imkers rijk. Om tijdens de open dag alle mensen te woord te staan, krijgen zij versterking van bevriende imkers die uitleg en rondleidingen geven. Als het weer het toelaat zullen er in een kijkkast echte bijen achter glas te zien zijn.

Daarnaast zijn er nog tal van andere activiteiten zoals een korvenvlechter, een zilversmid met bij-zondere sieraden, diverse standjes met natuurlijke producten voor de verkoop en natuurlijk kan er geproefd worden. De entree gratis.

Foto: Tijdens de Open Imkerijdagen van aanstaand weekend geven gediplomeerd imkers Maurits en Kees Dogge uitleg over het houden van bijen, evenals hun moeder en echtgenote Marjoleen die niet op de foto staat. Imkerij Landjuweel is ook de thuisbasis voor de nieuwe vereniging ‘Imkers Bij 1’.

Foto: Dasja Abresch © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Uit de Steenbergse Courant