Afbeelding
vrijdag 20 juli 2018, 10:37

Harry en Suze: Bijzondere ontmoeting op de Zevenheuvelen

DINTELOORD – Voordat ze aan het grote avontuur van de Nijmeegse Vierdaagse begonnen, kenden Harry Vlamings en Suze Pietjouw elkaar helemaal niet. Nadat ze al een paar dagen hun reisverslag deelden op KijkopSteenbergen, was dan gisteren eindelijk het moment daar dat zij elkaar in levende lijve ontmoetten. Een mooi moment op de Dag van de Zevenheuvelenweg.

Aflevering 4: De Dag van de Zevenheuvelenweg.

Terugkijkend kan Suze Pietjouw alleen maar concluderen dat de Zevenheuvelenweg erg mee viel. Van tevoren zag ze er tegenop, want heuveltjes oefenen valt niet mee op het Westbrabantse platteland. “Ik had gelukkig goed geslapen,” laat ze in haar dagelijks verslagje weten. “Maar over de eerste tien kilometer hebben we best lang gedaan. Er was telkens wel wat: een losse veter, een teen die niet lekker zat, even plassen of een interview met Omroep Brabant Radio. Dat was trouwens het moment  dat we Harry tegenkwamen. Erg leuk!”

Veel fans

Na die eerste tien moeizame kilometers, kwam de gang er gelukkig in. “Na Mook gingen we als een trein! Na het eerste stuk van de Zevenheuvelen kwamen de deelnemers aan de 40 en 50 kilometer routes er bij. Toen was het even druk, maar ook erg gezellig van Groesbeek tot aan de finish. Er waren vandaag veel fans voor mij en dat was ook erg leuk.”

De aanval

Ook Harry kijkt terug op een mooie dag. “Op de Mookerheide was het heerlijk lopen in de bossen. Schitterende natuur en een schaduwrijke omgeving; simpelweg fantastisch.  Meer kun je je als wandelaar eigenlijk niet wensen.” En natuurlijk was er ook op deze dag weer steun van alle kanten. “Langs de route in de dorpen stonden vooral veel kinderen die van alles en nog wat aanboden. Erg leuk.” “De aanval op de Zevenheuvelen,” zoals Harry het noemt, is hij zonder kleerscheuren doorgekomen. Dat is naast een gedegen voorbereiding ook een kwestie van geluk hebben want 3200 andere wandelaars moesten de Vierdaagse voortijdig verlaten.

Steun aan goede doelen

Inmiddels zijn beide wandelaars al volop begonnen aan de vierde en laatste dag: “Ik heb er zin in,” jubelt Suze van tevoren. “Want ik wil echt dat kruisje!!”

Harry voelt zich met name gedragen door de drie goede doelen waar hij voor loopt: De Zonnebloem, Stichting Duncidunc en de Plusbus. Wie hem daarbij wil helpen, kan nog altijd een donatie overmaken via het rekeningnummer van Rotary Steenbergen NL51RABO0118835971.

Kruisje ophalen

Vandaag dus de laatste en ongetwijfeld allermooiste dag: De Dag van Cuijk. Maar ook de Dag van de Via Gladiola waar de wandelaars hun kruisje ophalen en als eerbetoon voor de prestatie toegejuicht worden door vele tienduizenden fans langs de kant. Het ultieme moment van beloning voor maanden van voorbereiding en vier mooie, maar loeizware dagen. Ook deze laatste dag belooft weer een pittige te worden met een temperatuur die richting de 30 graden koerst en slechts een enkel wolkje ter verkoeling.

De belevenissen van Suze en het #Vteam zijn voor iedereen te volgen via de website: Vteam.tv.

Harry Vlamings is te volgen via een tracking systeem: www.4daagse.nl en vervolgens deelnemers op 4daagse app. Door zijn registratienummer 346307 en loopnummer 30G313 in te voeren kan hij gevolgd worden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant