Afbeelding
donderdag 2 augustus 2018, 10:52

Briljanten paar Driek en Nellie van den Kieboom in de bloemetjes gezet

STEENBERGEN – Afgelopen dinsdag 31 juli bracht burgemeester Ruud van den Belt een bezoekje aan het briljanten bruidspaar Driek (85) en Nellie (84) van den Kieboom uit de Franseweg. Zij traden 65 jaar geleden op die datum wettelijk in het huwelijk.

Het kerkelijk huwelijk in de Gummaruskerk vond een dag later plaats en dat beschouwt met name Nellie als haar echte trouwdag. “We hebben elkaar leren kennen tijdens de maandelijkse dansles die in die jaren in de Kaaistraat werd gegeven”, vertelt het tweetal. Voor hen bleef het niet bij dansen en nadat de vonk was overgesprongen kreeg het stel verkering die uitmondde in een huwelijk.

Inwonen

Na hun trouwerij trok het bruidspaar in bij de ouders van Driek, die aan de Franseweg woonden. Die waren met hun negen kinderen al wat gewend en een huisgenoot meer of meer vormde geen probleem. In dit ouderlijk huis werd de oudste zoon van Driek en Nellie geboren en toen het huis ernaast vrijkwam verhuisde het jonge gezin naar de woning die ze tot op dit moment nog met plezier bewonen. Hier werden hun twee andere kinderen geboren.

Rustigjes aan

Beide echtlieden wonen dus nog zelfstandig, al is Nellie slecht ter been. Zij wordt echter naar eigen zeggen liefdevol verzorgd door Driek. In de werkzame jaren werkte Driek in de vlasverwerking. Dat was geen sinecure, want het was een zwaar en stoffig beroep. Vandaag de dag leeft het tweetal rustigjes aan en haalt Driek onder meer plezier uit zijn lidmaatschap bij de heemkundekring De Steenen Kamer.

Uit de Steenbergse Courant