Afbeelding
maandag 13 augustus 2018, 17:23

Het belooft weer een super Kindervakantieweek te worden in Dinteloord

DINTELOORD – Het was vanochtend in de Petrus en Pauluskerk al een stevig geklop, gehamer en gezaag, zo op de eerste ochtend van de 46e Kindervakantieweek. De bouwgeluiden werden regelmatig overstemd door stevige muziek en in de knutselkramen, die in rijen staan opgesteld, wordt driftig geknipt, geplakt, getekend en geverfd. Het belooft ook dit jaar een super Kindervakantieweek te worden.

Voorzitter Ingrid van Bezooijen stelt nog wat kinderen op hun gemak voor ze Steenbergse Courant verwelkomt. Het is knap wat ze daar in Dinteloord voor elkaar krijgen.

Ingrid moet het dit jaar zonder Elvira Vlamings doen, die ‘aan het backpacken is’. Maar gelukkig heeft ze de ondersteuning van het vaste team van Kindervakantieweek, herkenbaar aan hun groene outfit. En niet te vergeten de hulp van een kleine dertig vrijwilligers. Die groep zorgt ervoor dat niet minder dan 200 kinderen geweldige week krijgen voorgeschoteld. Met naast stevige bouwklussen ook gezellig knutselen, maar ook een junglerace voor de kleintjes en een Whats App Safari voor de groteren. Want het thema is dit jaar ‘Gedoe in de Rimboe’. Hiervan getuigen niet alleen de diverse activiteiten maar ook de Safari Jeep die centraal in de kerk een ware blikvanger is.

Krokodillen en Piranha’s

Morgenochtend wordt er verder gebouwd aan de junglehutten,  morgenmiddag gaan de kinderen de strijd aan met krokodillen en Piranha’s in zwembad Aquadintel. Dat belooft een stevige strijd te worden, maar desondanks wordt verwacht dat alle kinderen er zegevierend uitkomen en woensdag present zijn voor het jaarlijkse verrassingsuitstapje. Dit gaat naar het Speelland in Beekse Bergen.

Ouders op bezoek

Donderdag zijn alle kinderen weer present in de Petrus en Pauluskerk en dan krijgen ze ’s ochtends bezoek van de ouders die een kijkje komen nemen en van de bewoners van De Nieuwe Haven, die ook nieuwsgierig zijn naar de jungleactiviteiten in deze bijzonder Rimboe. Donderdagmiddag is er disco voor de kleintjes, terwijl de grotere kinderen vanaf 19:30 aan hun trekken komen tijdens de avonddisco die tot 22:00 uur duurt.

Workshop Djembe

Vrijdag is het eerst opruimen geblazen en vervolgens is het tijd voor een Djembe, een workshop Afrikaanse dans en muziek. Dat belooft eveneens een spetterende activiteit te worden, waarbij de ouders ook best een kijkje mogen komen nemen.

De kindervakantieweek wordt vrijdagmiddag afgesloten met het traditionele ‘Frietjes eten’, ook dat zal er goed ingaan, want in de Rimboe krijg je toch aardig trek.

Op de foto’s zijn de kinderen onder begeleiding van het flinke aantal vrijwilligers en het Kindervakantieweekteam driftig aan de slag. Het vaste team bestaat uit: Ingrid van Bezooijen, Karin Hopmans, Kelly van Slobbe, Paricia Verhaaren, Esmeralda Bos en Ronald de Ruiter. (zie foto van het team bij de safari jeep).

Tekst en fotografie: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant