Afbeelding
maandag 27 augustus 2018, 13:00

Jeugd vv Steenbergen trapt af voor het nieuwe seizoen

STEENBERGEN - Aan het begin van het voetbalseizoen is het inmiddels vaste gewoonte dat alle jeugdleden van vv Steenbergen bij elkaar komen. Dit jaar is er voor een andere opzet gekozen. Dat gebeurde met een wedstrijd op het virtuele veld op vrijdagavond en met een spelochtend die zaterdagochtend werd gehouden.

Vrijdagavond waren er bijna 40 jeugdspelers uit de categorieën JO13 t/m JO19 om de strijd met elkaar aan op het virtuele veld tijdens het FIFA Play Station toernooi. Voorgaande jaren speelden kinderen tegen hun ouders tijdens de traditionele Kick Off van het seizoen, maar dit keer zag het strijdveld er anders uit.

Er werd volop gescoord en na hele spannende wedstrijden stonden uiteindelijk Jord Brands, Nathan van Beers, Wouter Sloekers en Thijs van Brummen tegen elkaar in de halve finales. Wouter won van Nathan en Thijs van Jord. In een superspannende finale tegen Thijs Brummen, die uiteindelijk met strafschoppen moest worden beslist, won Wouter Sloekers de hoofdprijs. Nathan van Beers won de troostfinale van Jord Jord Brands. De gespannen gezichten en het enthousiaste lawaai lieten zien dat iedereen het erg naar zijn zin heeft gehad en dat dit evenement voor herhaling vatbaar is.

Buikschuifbaan

Zaterdagochtend was het de beurt aan de JO7 t/m JO12 voor hun aftrap. Allemaal legden ze een circuit af van zes spellen. De organisatie en enkele sponsoren hadden een voetbaldartbord, flessenvoetbal en de voetbalvariant van “Vier op een rij” geregeld. Hoogtepunt was de buikschuifbaan waarbij de spelers, trainers en leiders al glijdend probeerden te scoren. Vooral de jongste spelers toonden zich echte helden door zich in de eerste uren niet tegen te laten houden door een regenbui.

De eerste (oefen)wedstrijden zijn al achter de rug. De competitie voor de jeugd zal starten op 22 september.

Tekst en foto’s: Mark Koenraadt ©2018

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant