Afbeelding
vrijdag 5 oktober 2018, 11:30

Start nieuwe groep Spelenderwijs

STEENBERGEN – Maar liefst 34 kinderen hebben donderdagavond in ’t Cromwiel hun leeninstrument ontvangen in het kader van het project Spelenderwijs. En dat betekent dat het muziekvereniging Volharding opnieuw gelukt is om nog meer basisschoolleerlingen te enthousiasmeren voor muziek. Via het project Spelenderwijs is het voor kinderen vanaf groep 5 mogelijk om muziekles te krijgen tegen een gereduceerd tarief en mogen ze meespelen in het orkest van hun eigen school. Een succesformule zo blijkt, want de aanmeldingen blijven groeien.

Het gonsde van opwinding in de theaterzaal van ’t Cromwiel. Veel kinderen hadden de dagen afgeteld tot dit moment waarop ze hun koffertje in handen kregen. Dirigent Ilja van Treijen gaf de nieuwe lichting leerlingen eerst een voorproefje van hoe het is om te spelen in een orkest. Wie na Spelenderwijs doorgaat met zijn of haar instrument, mag meedoen bij de ‘Muzieketiers’ en kan dan al echt liedjes meespelen in het orkest.

Bariton en trombone

“De keuze voor de instrumenten is dit jaar weer goed verdeeld. Zoals altijd zijn de klarinet en trompet het populairst, maar dat is juist goed want dat zijn belangrijke instrumenten die je nodig hebt in je orkest. Helemaal goed is dat er ook aanmeldingen zijn voor bariton en trombone. Dat zijn nu eenmaal niet de makkelijkste instrumenten om te hanteren als je in groep 5 zit, maar wel erg leuk dat ze er toch bijzitten. We doen dan wel altijd een proefles om te kijken of het de kinderen lukt. De lessen starten al volgende week in kleine groepjes en na de herfstvakantie mogen ze meedoen in het schoolorkest”, aldus Ilja van Treijen. 

Tekst: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Foto’s: Thomas Weezenbeek

Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant