Afbeelding
zondag 4 november 2018, 14:58

Spannende start van het cross seizoen onder een stralende zon

STEENBERGEN - Het cross seizoen ging zondag weer van start. Traditiegetrouw was Diomedon organisator van de eerste wedstrijd om de West-Brabant trofee. Helaas werd de wedstrijd niet in Steenbergen gehouden, maar moest het parcours in Moerstraten worden uitgezet.

“De omgeving is mooi, de faciliteiten zijn prima en we krijgen alle medewerking. Maar toch vinden we het jammer dat we onze wedstrijd niet in onze eigen gemeente kunnen houden”, verzucht Dorien Verweij. Dorien is de wedstrijdleidster van de clubcross en verantwoordelijk voor de route van het parcours en het wedstrijdverloop. “We houden al een aantal jaren onze clubcross op dit terrein. Zo’n 6 weken van tevoren lopen we voor het eerst de route. We kijken dan of er veranderingen in het terrein zijn waar we rekening mee moeten houden. Dit jaar moest bijvoorbeeld de start verlegd worden i.v.m. een hek dat verplaatst was. Een week van tevoren controleren we alles nogmaals en de dag voor de wedstrijd, als het parcours is uitgezet lopen we de ronde weer. Dat dit niet overdreven is bleek zaterdag. Er lag een boom, midden over het pad. Toen we vanmorgen gingen kijken lag hij er weer. Het is dus zaak steeds opnieuw alles te checken.”

De wedstrijden verlopen vlotjes, iedereen is tevreden

Zondagmorgen om 11 uur gingen de pupillen van start. Zij liepen hun eerste wedstrijd om de West-Brabant cup. Jongens en meisjes strijden afzonderlijk voor de winst. De competitie is verdeeld over 4 wedstrijden. Zondag was de eerste. De tweede, bij Spado in Etten-Leur volgt 16 december. Na de jeugd kwamen de dames in actie. Verschillende categorieën liepen gelijktijdig. Overall winnares was  Florence van Rijsberge. Zij bleef, tot haar eigen verbazing niet alleen iedereen in haar eigen categorie voor, maar ook alle loopsters uit de Mastersgroep, de hoogste klasse. Aan het einde van de dag werden alle winnaars gehuldigd.

Winnaar bij de heren Masters werd Rick Lambregts. Bij de dames mocht Florence van Rijsberge op de hoogste trede plaatsnemen.

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant