Afbeelding
dinsdag 13 november 2018, 09:00

Hoge opkomst Sint Maarten Welberg

WELBERG – Wie zondagavond over de Welberg liep, kwam ze overal tegen: groepjes zingende kinderen die met hun lampionnen langs de deuren gingen. De traditie om op elf november om snoepjestocht te gaan, is nog springlevend. Sterker nog, het Klupgebouw aan de Kapelaan Kockstraat was bijna te klein voor alle kinderen die samen met hun ouders waren gekomen. 

De kinderen konden niet wachten om op pad te gaan, maar zoals altijd zorgde de leiding van De Klup er eerst voor dat alle straten goed verdeeld werden. Veel Welbergenaren zijn goed voorbereid op Sint Maarten en wachten vol smart tot bij hen de deurbel gaat. Ook dit keer werd het zingen van de kinderen gul beloond. Chocolaatjes, pepernoten en ander lekkers werd met handenvol in de daarvoor bestemde tassen gestopt. Bij een enkele deur werd er zelfs drinken ingeschonken om de inmiddels schorre keeltjes wat te kunnen smeren. 

Eerlijk verdelen

Om alles zo eerlijk mogelijk te laten verlopen leveren alle groepjes bij terugkomst hun buit in, zodat de Klupleiding het eerlijk kan verdelen onder de deelnemende kinderen. Dat waren er dit jaar maar liefst 82, een stuk hoger weer dan vorig jaar. “De oproep voor de Sint Maartentocht heeft in bijna alle nieuwsbrieven van de basisscholen in Steenbergen gestaan, dus vandaar dat het aantal toeneemt. Hartstikke goed, want op deze manier maken meer kinderen kennis met De Klup. We hebben nu bij sommige activiteitengroepen zelfs een wachtlijst”, vertelt Rieneke Bos. 

Na een welverdiend kopje warme chocomel met een koekje ging iedereen weer naar huis. Voor de leiding was het nog even hard doorwerken om alle snoepzakjes klaar te maken voor de kinderen die ze de volgende dag komen ophalen. 

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant