zaterdag 17 november 2018, 12:10

Nieuw-Vossemeer in afwachting van komst Sinterklaas

NIEUW-VOSSEMEER – Het Sint Nicolaascomité bericht verheugd dat de Sint deze morgen, zondag 18 november in de werkhaven arriveert. Hij krijgt daar een feestelijke ontvangst.

Zoals gebruikelijk verzamelen de kinderen van het kerkdorp hun met begeleiders en met Harmonie Semper Crescendo zich om 12:50 uur op de Nieuw-Vossemeersedijk. Om 13:00 uur vertrekt de stoet dan richting Werkhaven. Daar krijgt de Goedheiligman een warm onthaal en naar verwachting zullen ook de speedbootpieten daarbij niet ontbreken.
Na een tocht door het dorp gaat de Sint met het gevolg naar de Vossenburcht. Hier wordt het Pietenspel ‘Het Nieuwe Boek van Sinterklaas’ opgevoerd. Daarin willen de Pieten de Sint helpen om wat moderner te worden. De grote vraag daarbij blijft of dit wel gaat lukken.
Alle kinderen van het dorp en omtrek worden gevraagd om leuke tekeningen en kleurplaten mee te brengen voor Sinterklaas. Het Sint Nicolaascomité belooft er een leuk en gezellig feest van te maken, waarbij het kan rekenen op de muzikale inbreng van dweilband De Vossebloazers. Alle kinderen van Nieuw-Vossemeer tot de leeftijd van 8 jaar ontvangen een leuk cadeautje van de Sint.

Uit de Steenbergse Courant