dinsdag 20 november 2018, 16:30

Hof van Nassau: Het bouwtraject is voorspoedig verlopen

STEENBERGEN – Project Manager Vastgoed Wilfried Aper is door Steenbergse Courant al eerder geïnterviewd over de bouw van Hof van Nassau. De ervaren ‘bouwpastoor’ die al diverse verpleeghuizen en andere faciliterende gebouwen op zijn conto heeft staan stelde toen dat Hof van Nassau het mooiste verpleeghuis van Nederland zou worden. Nu de bouw van het complex de eindfase heeft bereikt, blijft hij bij deze bewering.

“Het was een krachttoer. Binnen een jaar tijd zo’n verpleeghuis bouwen. Met zo’n kwaliteit in traditionele bouw. Met prachtige metselwerken. En alles dik binnen de normen gerealiseerd. Daarvoor verdienen de architect, de hoofdaannemer, de onderaannemers en alle bouwlieden een groot compliment”, stelt Wilfried Aper. “Het grote voordeel dat we hadden was het prachtige weer. Maar realiseer je wel dat er een enorme afstemming nodig was tussen een groot aantal partijen. Niet alleen architect, hoofdaannemer en een serie onderaannemers, maar ook met een negental interne partijen. En bedenk ook dat de aannemerij helemaal anders is dan vroeger. Met heel veel ZZP-ers. Dat vergt van de hoofdaannemer – Bouwgroep De Nijs-Soffers – een groot organisatietalent. Het bouwtraject is voorspoedig verlopen, met zeer weinig tegenslagen en slechts hier en daar kleine bouwfoutjes. Die overigens weer keurig worden hersteld”.

Complimenten ook aan collega’s

Aper geeft ook complimenten aan de interne projectleiding. “Nadine Verheuvel, Mariëlle Bastiaanse, Marcha Kwisthout en Marleen Arensman hebben aan dit succes een grote bijdrage geleverd”. Een compliment aan het eigen adres laat Wilfried Aper lachend achterwege. “Daar mogen anderen over oordelen”.

Van 100.000 m3 gas naar nul op de meter

In het vorige gesprek hadden we het met de project manager vastgoed over de isolatie in het complex. Hij vertelde toen hoe energiezuinig dit is: “Ik verwacht dat ons gasverbruik van 100.000 kuub naar zelfs 0 teruggaat. We hoeven straks alleen bij strenge vorst bij te stoken. Dan verwacht ik een verbruik van hooguit 6000 m3”. Hof van Nassau maakt gebruik van een WKO-systeem. Een warmtepomp aangevuld met zonne-energie gaat voor de energiebesparing zorgen. Daarbij komt dat het systeem in de winter verwarmt en in de zomer koelt”.

Behaaglijk

Tijdens de onlangs gehouden kijkdag voor bewoners en hun mantelzorgers werd overigens wel opgemerkt dat het in de woningen erg warm was. Gedacht werd dat dit door de zon van die dag kwam. “Dat had een andere oorzaak hoor. Het werd zo warm omdat de temperatuur binnenshuis nog niet was afgesteld. Dat gaat alsnog gebeuren. Dan zal het binnen enorm behaaglijk zijn, zowel in de winter als in de zomer. Overigens kunnen bewoners in hun eigen appartement de temperatuur naar eigen behoefte regelen”, verklaart Wilfried Aper.

“Niet huilen”

Hij kan over het Hof van Nassau blijven vertellen. Maar de plicht roept elders, het volgende bouwproject is reeds aan de gang. “Hier komt het helemaal goed. Ik heb onze mensen wel voorgehouden dat ze de eerste twee maanden wellicht compleet gek worden. Het zal enorm wennen zijn en er komt van alles op hen af. “Ik geef ze een advies: probeer niet te gaan huilen. Het komt allemaal in orde”.

Door: Peter Vermeulen

--------------------------------------------------------

Dit artikel maakt onderdeel uit van de special ‘Hof van Nassau’ uit de Steenbergse Courant editie van vrijdag 16 november. Deze special is mede mogelijk gemaakt door de volgende organisaties:

TanteLouise: Op een waardige manier oud worden, of u nu thuis woont of in één van de zorg- of verpleegcentra: tanteLouise biedt de beste zorg, waar thuis ook is. Meer informatie: tantelouise.nl.

Gemeente Steenbergen: Gemeente Steenbergen is erop gericht om alle taken uit te voeren die in direct belang zijn voor de inwoners van de gemeente Steenbergen. Meer informatie: gemeente-steenbergen.nl.  

Leys: Leys is dé specialist als u het heeft over gereedschappen, hang- en sluitwerk, PBM en ijzerwaren. Meer informatie: leys.nl.

Bouwgroep De Nijs-Soffers:  Bouwgroep de Nijs – Soffers is een breed georiënteerde allround ontwikkelende aannemer. Meer informatie: bouwgroepdenijssoffers.nl.

Albert Heijn Achterberg Steenbergen: Albert Heijn Achterberg combineert het sterke merk Albert Heijn met het persoonlijke en betrokken ondernemerschap van familie Achterberg. Meer informatie: albertheijnachterberg.nl.

Bravis Ziekenhuis Bergen op Zoom & Roosendaal: Bravis Ziekenhuis beschikt over een deskundig en enthousiast team van medewerkers, medisch specialisten en vrijwilligers die voor u klaar staan. Meer informatie: bravisziekenhuis.nl.

Consyst: Consyst adviseert, realiseert en beheert geïntegreerde communicatiesystemen voor de oproepafhandeling van zorgoproepen, calamiteiten, welzijn en persoonlijke veiligheid. Meer informatie: consyst.nl.

Scalda College: Scalda is een school voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie en verzorgt toegankelijk en veelzijdig onderwijs. Meer informatie: scalda.nl.

Happy Nurse: HappyNurse biedt hoog gekwalificeerd verpleegkundig personeel, zowel bij u thuis als bij zorginstellingen in heel Nederland. Meer informatie: happynurse.nl.

De Keerzijde: De Keerzijde is het trainingsbureau voor zorginstellingen. Meer informatie: dekeerzijde.com.

Sweegers en De Bruijn: Sweegers en de Bruijn adviseert een scala aan bedrijven, overheden en bouwpartners op het gebied van comfort, functionaliteit, duurzaamheid en veiligheid. Meer informatie: swebru.nl.

DWT Groep: DWT Groep verzorgd op het gebied van totaalinstallaties alle technieken in en om uw gebouw. Meer informatie: dwtgroep.nl.

Tieleman Keukens Middelharnis: Tieleman Keukens is een keukenspecialist die keukens levert en monteert door heel Nederland en zelfs daarbuiten. Meer informatie: tielemankeukens.nl

Detron: Detron is dé ICT-dienstverlener die (hybride) clouddiensten, werkplekmanagement, lifecycle services, IT-security services en (unified) communications-oplossingen levert. Meer informatie: detron.nl.

Mart Brusselaars Steenbergen: Mart Brusselaars Zonwering is uw partner voor zonweringen en rolluiken in de regio Steenbergen, West-Brabant en Zeeland! Meer informatie: martbrusselaarszonwering.nl.

Ligne Netwerk Notarissen Steenbergen: Ligne Netwerk Notarissen staat altijd voor je klaar om de belangrijkste momenten van je leven juridisch goed te regelen. Meer informatie: netwerknotarissen.nl.

SDW Zorg: SDW Zorg wil dat mensen met een verstandelijke beperking leven zoals zij dat willen. Meer informatie: sdw.nl.

Van Egeraat Verhuizingen Bergen op Zoom: UTS Van Egeraat Verhuizingen is een professioneel verhuisbedrijf met een brede dienstverlening, dé verhuisspecialist van West-Brabant. Meer informatie: egeraat.nl.

Brain Trainer Plus: Brain Trainer Plus stimuleert het denkvermogen en het geheugen van ouderen en mensen met beginnende dementie. Meer informatie: braintrainerplus.com.

Bedrijfsartsen5 ZuidWest: BedrijfsArtsen5 ZuidWest richt zich op ondersteuning van werkgevers bij de uitvoering van arbo- en verzuimbeleid. Meer informatie: ba5-zuidwest.nl.

De Bont Elektro- en beveiligingstechniek: De Bont is een totaalaanbieder van elektro- en beveiligingstechniek, die bekend staat om zijn scherpe prijzen in de aannemerij. Meer informatie: debontelektrotechniek.nl.

Culinair Kommers: Culinair Kommers bereidt ambachtelijke en verse maaltijden, zo vers en smaakvol als thuis. Meer informatie: culinairkommers.nl.

Lekz: Lekz is een werving- en selectiebureau gespecialiseerd in bemiddeling in de zorg tussen werkgevers en werkzoekenden. Meer informatie: lekz.nl.

Het Koestermoment Uitvaartzorg Steenbergen: Het Koestermoment vertaald uitvaartwensen tot een persoonlijk afscheid waar iedereen aan mag bijdragen. Meer informatie: hetkoestermoment.nl.

Kats Bewaking Bergen op Zoom: Kats Bewaking levert beveiligingsdiensten, zoals alarmopvolging, surveillance, continue bewaking en andere soorten beveiliging. Meer informatie: kats.nl.

Guido Smout Schilderwerken Nieuw-Vossemeer: Guido Smout Schilderwerken  staat voor vakmanschap, kwaliteit en service. Meer informatie: gsmout.nl.

Huijgens Verhuurbedrijf Halsteren: Huijgens Verhuurbedrijf is een verhuurbedrijf met een compleet assortiment verhuurmaterialen en is daarnaast ook inzetbaar voor de gehele facilitaire levering van uw event. Meer informatie: huijgens.net.

Sardonus Promoties: Sardonos Promoties is een begrip als het gaat om de complete verzorging en organisatie van feesten en evenementen.

Uit de Steenbergse Courant