vrijdag 30 november 2018, 15:00

Erop of eronder voor beheerder ’t Cromwiel

STEENBERGEN – Aanstaande dinsdag 4 december moet tijdens de oordeelvormende vergadering blijken wie aan het roer komt te staan bij ’t Cromwiel. De voltallige gemeenteraad zegde onlangs het vertrouwen in de huidige exploitant Hydra Sport op. Het beheer zou te wensen overlaten waardoor veel verenigingen zijn opgestapt. Wethouder Esther Prent heeft de raad inmiddels de beloofde extra informatie verstrekt die wellicht de doorslag kan geven bij de uiteindelijke beslissing.

Een van de nieuwe varianten waar het college over spreekt is een zogenaamde tussenoplossing waarbij het contract met Hydra Sport wordt omgezet in een andere vorm zodat het jaarlijks opzegbaar is. Dit in tegenstelling tot het huidige contract dat voor vijf jaar wordt verlengd als het niet voor 31 december wordt opgezegd. De tussenoplossing is onlangs op tafel gekomen tijdens een gesprek tussen de gemeente en Hydra Sport. Toch kan deze mogelijkheid niet doorgaan als de wethouder de motie uitvoert zoals de raad die heeft ingediend. Een onzekere situatie voor Hydra Sport. “Wij hebben inderdaad ingestemd met zo’n oplossing. Maar als ik nu de raadsmededeling lees, rijzen bij mij een hoop vragen. Het lijkt erop of het juridisch geen hout snijdt. Maar ik wacht nog op terugkoppeling van de gemeente”, zegt Henny Pouw namens Hydra Sport. 

Te laat met opzeggen

Naast de tussenoplossing behoort ook beheer via een stichting of zelfs verkoop van ’t Cromwiel tot de mogelijkheden. Het college is wel voornemens om de motie in het geheel uit te voeren, zo wordt er gesteld in de brief. Maar dat zal gebeuren na de laatste raadsvergadering in december 2018. Te laat volgens Willy Knop van de Volkspartij. “Als de wethouder het contract pas na 20 december gaat opzeggen, komen we in de knel. Het allerbelangrijkste is dat ’t Cromwiel weer een gemeenschapshuis wordt. Als je nu kijkt op de website van ’t Cromwiel staat er dat het een sportcafé is. Het moet weer een plek worden waar iedereen zich thuis voelt.”

Namens Hydra Sport zal er in ieder geval iemand aanwezig zijn bij de oordeelvormende vergadering op 4 december. Of ze ook gebruik gaan maken van het spreekrecht kon Henny Pouw nog niet zeggen. “Dat beslissen we maandag.”

Tekst: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Uit de Steenbergse Courant