Afbeelding
maandag 10 december 2018, 16:19

Sfeervolle wintertour in Dickenssfeer

DINTELOORD – Gelukkig was het rondom de vuurkorven lekker warm vrijdagavond in het centrum van Dinteloord. Een flink aantal winkeliers en ondernemers was betrokken bij de wintertour. Medewerkers en vrijwilligers, al dan niet verkleed in de zogenaamde Dickensstijl, maakten het plaatje compleet.

Een reis terug in de tijd, het zou er haast op lijken

Een flink aantal ondernemers had zich ingezet om er een mooie en sfeervolle avond van te maken. Verkleed in prachtige jurken stonden de dames van het plaatselijke reisbureau potentiele klanten te woord. Een reis terug in de tijd zat er niet in, maar dat mocht de pret niet drukken. Voor de entree van de Hervormde kerk zaten 2 levende standbeelden. Roerloos zaten de dames, ongeacht de gure wind. Een enkele keer sprak één van beiden iemand plotseling toe. Met uiteraard een schrikreactie als gevolg. In de kerk was het lekker warm en ook daar waren de vrijwilligers prachtig verkleed. Op een aantal plaatsen stonden vuurkorven. Er omheen bezoekers die of de handen warmden of marshmallows in het vuur hielden. De brandweer was aanwezig, dus de veiligheid gegarandeerd. In hun eigen stand hadden de brandweerlieden alle tijd om uitleg te geven over hun werk. Gaven ze tips om veilig om te gaan met kaarsen en er stond een hele oude spuitwagen geparkeerd. Deze paste precies in de sfeer van de oldtimers die her en der geparkeerd stonden. Het maakte het plaatje van vele jaren geleden compleet.

De wijzen uit de levende kerststal kwamen uit het oosten

Op het raadhuisplein stond een heuse levende kerststal. Alleen het kindje Jezus was een pop, de toneelvereniging “De nieuwe comedie” had geen geschikt lid om deze taak te vervullen. Maria en Jozef bleven trouw in hun stal aan de kribbe van hun zoon zitten. De os en de ezel werden vervangen door een paar schapen, maar daar stoorde niemand zich aan. De drie koningen daarentegen waren wat minder honkvast. Her en der kwam men ze tegen. Genietend van de sfeer én de warmte van de vuurkorven. “Ze komen in ieder geval wel echt uit het oosten” merkte een bezoekster gekscherend op. “Hoezo?” “Nou, ze komen toch van Oud Gastel?”

Inzameling voor de stichting DunCIdunC

Tijdens de wintertour zamelden de deelnemende ondernemers geld in voor de stichting DunCIdunC. Natuurlijk konden ook de bezoekers een bijdrage geven ten behoeve van deze stichting die zeker in Dinteloord bekend is. De stichting zet zich in voor onderzoek naar de uiterst zeldzame vorm van kanker CIC. Ook zet de stichting zich in voor ouders van kinderen die aan deze ziekte lijden.

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant