vrijdag 14 december 2018, 12:00

Stichting Jaarmarkt Kruisland wil kermis zelf organiseren

KRUISLAND – Om een volwaardige kermis voor het dorp te behouden, heeft de Stichting Jaarmarkt Kruisland het initiatief genomen om het zelf te gaan organiseren. Binnenkort plaatst de gemeente en advertentie voor de exploitatie van de kermis en de stichting gaat zich daarvoor inschrijven. Voorzitter Edwin Maas heeft goede hoop dat het hen gegund wordt. “De wethouder heeft zich al uitgesproken dat het sociaal maatschappelijke aspect de boventoon voert, en dat past natuurlijk in ons straatje.”

“We zijn ook van plan om een brug te slaan met de plaatselijke ondernemers zoals de supermarkt. Dan kunnen we er samen een echt dorpsfeest van maken”, vertelt Maas.

De kermis in Kruisland is de laatste jaren achteruitgegaan en heeft dringend een nieuwe impuls nodig. Op de advertentie van de gemeente kunnen ook andere exploitanten uit de kermiswereld reageren. De gemeente kiest uiteindelijk de meeste geschikte kandidaat.

Voor ieder wat wils

“Als wij als stichting de kermis mogen gaan organiseren is het de bedoeling om het rendabel te maken maar wel met lage ritprijzen. Er moet voor ieder wat wils komen, en niet alleen een oliebollenkraam en botsauto’s zoals de laatste keer.” In januari moet duidelijk worden wie de opdracht krijgt. De kermis staat gepland voor 24 t/m 26 augustus 2019.

Uit de Steenbergse Courant