Afbeelding
woensdag 23 januari 2019, 12:30

Scholenproject gemeenteraad gaat van start

STEENBERGEN – Vanaf woensdag 16 januari start het scholenproject dat op initiatief van de gemeenteraad is opgezet. Er is dan een presentatie waarop aan de leerlingen het thema voor 2019 wordt bekend gemaakt. Aan de hand van dit thema gaan leerlingen vervolgens aan de slag en bedenken zij een project ten behoeve van de gemeenschap.

Vervolgens worden drie ochtenden gepland waarop een afvaardiging van elke school het bedachte project presenteert. Daarna volgt een finale waarin het winnende project wordt bepaald. Voor dit project is een bedrag van 2500 euro beschikbaar waarmee het kan worden uitgevoerd.Het scholenproject is een initiatief van de gemeenteraad om leerlingen in de groepen 7 en 8 van de basisschool kennis te laten maken met de lokale overheid. Ze worden door het initiatief ook nadrukkelijk betrokken bij de gemeenschap. Ze leren na te denken over zaken die bij kunnen dragen aan die gemeenschap en ze hebben een ervaring in het opzetten van een project en vervolgens ook de presentatie ervan.

Planning

Vrijdag 15 maart presenteren leerlingen van Maria Regina, de Groen van Prinsterer en de Zonnebergschool hun plan. Vrijdag 22 maart komen de Nieuwe Veste, de Pius-X en de Gummarusschool aan bod en vrijdag 5 april een tweede groep van Maria Regina en delegaties van Petrus en Paulus en Gummarus. Op deze dagen gaan de betreffende leerlingen met elkaar in debat en verdedigen zij hun bedachte projecten. De uiteindelijke finale is op vrijdagochtend 10 mei.

Uit de Steenbergse Courant