Afbeelding
maandag 4 februari 2019, 14:00

Bassrulers Outdoor “megatrots” op derde plaats

STEENBERGEN - “We zijn megatrots,” zo lieten de organisatoren van Bassrulers Outdoor eerder deze week weten. Met reden, want het Steenbergse muziekevent veroverde een derde plaats in de verkiezing van beste Harder Styles Festival van 2018.

“We zijn megatrots dat we vermeld staan tussen massive events als Rebirth, Intents en Defqon!”, verkondigt de organisatie op Facebook. Vorig jaar sloeg Bassrulers een nieuwe weg in. “Het draait in de scene de laatste jaren steeds meer om groter, massaler en 20 dj’s per area. Wij zijn terug naar de basis. Bassrulers staat voor intiem, voor muzikale vernieuwing. We zijn er voor de liefhebber!”

Heel tof

De organisatie wil zeker niet pretenderen gelijk te zijn aan grote festivals zoals Defqon dat sinds 2011 in Biddinghuizen wordt georganiseerd en jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt. “De meeste kleine festivals, en ook wij, probeerden jarenlang de grote na te doen. We proberen nu veel meer onze eigen koers te varen. En we vinden het wel heel tof dat onze bezoekers ons daarom een hoog cijfer hebben gegeven. Niet omdat ze ons beter vonden dan andere festivals, maar gewoon omdat ze ons feest tof vonden en misschien ook juist een kleiner event wilden supporten. (…) We zien het vooral als een mooie waardering, ook omdat het voor de kleine festivals steeds moeilijker wordt om te overleven. Dus we kunnen alle support gebruiken.”

Die liefhebber is ook dit jaar weer van harte welkom bij Bassrulers Outdoor op zaterdag 25 mei aanstaande aan het Waterhoefke in Steenbergen. Kaarten zijn in de voorverkoop reeds verkrijgbaar.

Uit de Steenbergse Courant