Afbeelding
donderdag 7 februari 2019, 16:00

‘Schilderen geeft plezier en veel voldoening’

STEENBERGEN – Op verzoek van cursusleider Marianne van der Meer exposeren drie cursisten van Kunst Centrum Steenbergen tot eind februari werken in bibliotheek Het Markiezaat in de Blauwstraat. Aanvankelijk vonden ze het exposeren best spannend, voelden ze zich vereerd en zijn ze na het krijgen van leuke reacties best een beetje trots.

Riet van Geel zegt dat het schilderen haar veel voldoening geeft. “Ik word er echt een beetje blij van. Door het werken met verschillende thema’s krijg ik ook werk met nieuwe invalshoeken en ik kan de verschillende schildertechnieken goed toepassen in mijn werk. Tijdens het schilderen kan ik heerlijk wegdromen en waan ik me bij wijze van spreken op een andere planeet”. Marianne Zaat maakt naast het spelen op de alt saxofoon graag tijd voor het schilderen. De thema’s die we op krijgen vormen een leuke uitdaging. Het is steeds best spannend, maar als het lukt zoals ik wil dan ben ik echt blij met het resultaat. Daarnaast vind ik het plezierig om met meerdere cursisten les te krijgen. Het is een prettig sociaal gebeuren”.Diana van Gaans zoekt – wellicht door haar werk in de psychiatrie – naar meer diepgang in haar schilderwerk. Ik vertel graag verhalen en werk vanuit mijn eigen beleving. Soms sluit ik aan bij de opgegeven thema’s, maar ik heb ook mijn eigen thema’s. Dan doe ik wat me op dat moment meer aanspreekt en vertel ik verhalen die ík mooi vind”.Voor alle drie geldt dat ze het bijzonder vinden dat hun werk nu in de bibliotheek hangt. Ze ontvangen positieve reacties.

Beeldend kunstenaar Marianne van der Meer geeft met plezier les in tekenen en schilderen. Maar liefst vijf maal per week, op maandag- en woensdagavond, op dinsdag- en donderdagochtend en ook op donderdagmiddag. Ze heeft in totaal 60 cursisten. “Ik werk graag met thema’s en dat slaat goed aan bij mijn cursisten. Dit jaar zijn het de thema’s ‘Bouwen’, ‘Circel’, ‘Silhouetten’ en ‘Portretten’. De cursisten kiezen hun vorm: figuratief of abstract. Tijdens de lessen vertel ik ook het nodige over de kunstgeschiedenis. Ik geef met veel plezier les en als ik ervaar dat mijn cursisten ook genieten dan kom ik blij thuis. Dan heb ik weer wat mensen met tekenen en schilderen gelukkig gemaakt”.
Wie meer informatie wenst over het Kunst Centrum Steenbergen kan deze vinden op de website: www.kcsteenbergen.nl.

Uit de Steenbergse Courant