Afbeelding
zaterdag 9 februari 2019, 11:00

Renovatie atletiekbaan Diomedon zorgt mogelijk voor fors meer kosten

STEENBERGEN – Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Steenbergen laat de gemeenteraad in een raadsmededeling weten dat de renovatie van de atletiekbaan van Diomedon mogelijk (veel) meer gaat kosten dan de 170 duizend euro die hiervoor in 2018 was gereserveerd. De onderlaag en aanwezige sporttechnische voorzieningen zorgen voor die aanzienlijke meerkosten.

Het college heeft een second opinion gevraagd en in december 2018 een adviesbureau ingeschakeld. Dat heeft gekeken naar de gevolgen ten aanzien van de eisen van de Atletiekunie en mogelijk andere oplossingen en naar alternatieven.

Scenario’s

Er zijn nu drie scenario’s: 1. Klein onderhoud waardoor de accommodatie alleen voor trainingen geschikt is; 2. Groot onderhoud waardoor deze geschikt is voor het organiseren van wedstrijden en 3. Volledige renovatie waardoor alles voldoet aan de normen van de Atletiekunie.

Na 1 augustus startschot

De gemeenteraad zal zich in de vergadering van april hierover buigen. Ook is er overleg met de gemeente Bergen op Zoom waar ook een atletiekbaan wordt gerenoveerd. Bekeken wordt of er een mogelijkheid is tot het realiseren van een win-win-situatie. De planning is om in de maanden augustus en september met de renovatie te starten. Ondertussen kan Diomedon gewoon gebruik blijven maken van de baan.

Foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Uit de Steenbergse Courant