woensdag 6 maart 2019, 12:00

Jaarlijkse expo van fotoclub Brabantse Wal

STEENBERGEN – Zaterdag 23 en zondag 24 maart houdt fotoclub Brabantse Wal haar jaarlijkse fototentoonstelling in basisschool Maria Regina aan de Waterlinie 1 in Steenbergen. Er zullen dan ruim 100 foto’s van de clubleden tentoon worden gesteld. De deelnemende fotografen zullen zich via een selfie aan de bezoekers voorstellen.

Vast onderdeel op de expositie is ‘De Rode Draad’ die het thema aangeeft. Daarnaast is er ook dit jaar een mini-expositie van foto’s die gemaakt zijn door leerlingen uit groep 8 van de Maria Reginaschool naar het thema ‘Oorlog’. De bezoeker krijgt tevens een videopresentatie voorgeschoteld die laat zien waarmee de leden van de fotoclub zoal bezig zijn. Via foto’s van de uitstapjes en van de opdrachten krijgt men een beeld. Tevens is er een presentatie over stereofotografie.

De inzendingen van de leden zullen worden gejureerd door een jury die bestaat uit de vakfotografen Herman de Pagter, Andé Roosenburg en Jacco van Beelen. Dat gebeurt voorafgaand aan de opening. Ook de bezoekers kunnen hun favoriete foto’s kiezen, zowel uit de inzendingen van de fotoclubleden als die van de Maria Regina leerlingen.

Zondag 24 maart om 17:30 uur, worden de winnaars van publieks- en vakjuryprijzen bekend gemaakt. De bekendmaking van de winnende foto van de mini-expositie gebeurt op een latere datum op de school.

Openingstijden van de foto expo zijn op zaterdag 23 maart tussen 14:00 en 18:00 uur en op zondag tussen 12:00 en 18:00 uur.

Uit de Steenbergse Courant