Afbeelding
maandag 25 maart 2019, 12:00

Snuffelaar presenteert ervaringen

Donderdag, mijn eerste stagedag

Hallo, Ik ben Jesse van der Smissen (14 jaar) en ik zit op ‘t R@velijn. Ik ben nu niet op ‘t R@velijn, ik ben nu op een stageplek net tegenover de school. (Vermeulen Steenbergen).

Wat ik daar doe is stage lopen van 9:30 tot 17:00. Ik heb vandaag veel gedaan op mijn stage, ik zal het even samenvatten. Ik kwam binnen, ik heb mijn folder laten zien, een gemaakte folder van mijn vorige stage bij Goossens Bewindvoering. De folder was goed gelukt al zeg ik het zelf.

Vooraan op de foto

Niet veel later ging ik met John (mijn stagebegeleider) naar de Drukkerij van Dijke. Ik heb daar vooral rondgekeken en foto’s gemaakt. Mijn foto’s komen ook in dit verslag. Toen ik rondgekeken had en foto’s had gemaakt moesten we meteen door naar de kapsalon genaamd Clara Roxane hair face body en gingen we een groepsfoto maken van de kapsters. Ook moest ik vooraan op de foto staan.

Lekker... kibbeling

We hebben nog meer gedaan. We moesten namelijk ook iemand interviewen bij een brillenzaak genaamd Besters. Het interview ging over brillen en de mode. Toen we (John en ik) uit de auto stapten konden we het niet laten, we moesten kibbeling kopen. Het rook zo lekker. Toen we terug waren gingen we echt aan het werk. Ik kreeg uitleg over hoe het nou precies werkte om advertenties te maken in de krant. Ik had het ook goed opgeschreven.

Om 13:00 hadden we even een lunch pauze, we hebben met z’n allen genoten en gekibbeld van de kibbeling. Na de pauze gingen we weer aan het werk. Ik mocht echt iets doen wat in mijn richting kwam, ik mocht namelijk een thumbnail (poster) maken over de Steenbergse Courant (Vermeulen). 

Vrijdag

Vandaag was het weer een nieuwe stagedag bij Vermeulen Steenbergen. We zijn meteen begonnen. We gingen naar de drukkerij in Vermeulen Steenbergen zelf. Daar ging ik een aantal routenummers noteren om de kranten per route te sorteren.

De route

Later die dag ging ik met Bert mee om alle kranten af te geven in het buitengebied. Alles verliep vlotjes. Toen we terugkwamen (om 12:35) gingen we even pauzeren. Na het pauzeren ging ik meteen mijn route lopen van de krantenwijk HaH (Huis aan Huis) nadat ik die route heb gelopen ging ik een stagefilmpje maken. Bert heeft mij gefilmd en een aantal vragen gesteld. Het filmpje is voor school en ik moet laten zien wat ik allemaal heb gedaan, ook moet ik een paar vragen beantwoorden in het filmpje. Toen ik klaar was met het filmpje was mijn stage ver klaar. Ik had nog koeken meegenomen om iedereen te bedanken.
Het was een geweldige stage!

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant