Afbeelding
zondag 7 april 2019, 13:00

Feestcomité Steenbergen belooft koninklijk programma op Koningsdag

STEENBERGEN – Achter de schermen wordt stevig gewerkt aan een feestelijk programma op Koningsdag. Dit jaar slaan Feestcomité Steenbergen en Lions Steenbergen de handen ineen en gaan ze samenwerken om er een bijzondere dag van te maken. Het spektakel ‘Zonder genade van de Kade’ vormt een van de activiteiten.

Kim Krijger, de voorzitter van Feestcomité Steenbergen is om meerdere redenen blij met de samenwerking. Niet alleen is het waterspektakel een vermakelijke publiekstrekker, ook vult Lions Steenbergen het vrijwilligerstekort aan waarmee het Feestcomité kampt.De aubade – de versierde fietsoptocht – opent de festiviteiten. Wijkvereniging ’t Drievierde biedt daarbij de helpende hand. Het oplaten van ballonnen is vervangen door bellenblazen en er wordt gedacht over een leuke act.De kindermiddag – voorheen in de Kaaistraat – verhuist naar de Markt. Er zijn dan spelletjes, luchtkussen en dansgroep Sjappoo geeft een interactieve workshop.De Vrijmarkt krijgt dit jaar een plekje in de Kaaistraat. Vandaaruit vinden bezoekers een gemakkelijke aansluiting naar de haven.Ook dit jaar is er een Ouderenmiddag, waarbij het bingospel en de muzikale omlijsting van het koor Oud Bruin, Jong Belegen voor verpozing zorgen.

Feestavond

Op Koningsdag zelf wordt dit jaar een gratis toegankelijke feestavond georganiseerd. Daarbij treden dansgroep Sjappoo, Marijn van Geel, REC, Joey Oerlemans, Boyd & JS en ‘het Foute Skipakken partyteam op. Het wordt een waar feest, zo beloven de organisatoren.

Waterspektakel

De Lions organiseren ‘Zonder Genade van de Kade’. Dit waterspektakel zou in 2018 voor het eerst plaatsvinden tijdens de jaarmarkt. De Blauwalg in de haven stak hier een lelijk stokje voor. Op Koningsdag belooft het spektakel voor de nodige sensatie te zorgen. In de haven wordt een speciale baan opgebouwd.
De tijden van alle activiteiten en aanvullende informatie zijn te vinden op www.feestcomite-steenbergen.nl en op de site van de Lions: www.steenbergen.lions.nl

Uit de Steenbergse Courant