Afbeelding
zaterdag 27 april 2019, 14:21

Duimpje omhoog voor samenwerking Oranjecomité en Sc Kruisland

KRUISLAND – Zo nu en dan valt er een buitje, maar het kan de deelnemers aan de Zeskamp in Kruisland niet deren. Integendeel. Het is een mooi moment voor een korte pauze met een drankje en een hapje en daarna weer vol aan de bak. Voor het eerst sloegen Sc Kruisland en het Oranje Feestcomité van die kern de handen ineen en het resultaat is bemoedigend. Maar liefst negen teams van alle leeftijden schreven zich in voor de Zeskamp die plaatsvindt op sportpark ’t Hoogje.

Teams van moeders met en zonder kinderen, vriendenclubs, de Jeugd KPJ en nog veel meer Kruislanders vormen deze Koningsdag samen een team. Voor de prijzen, maar vooral voor de lol en daar is zeker geen tekort aan op sportpark ’t Hoogje.

Vroege vogels

De Koningsdag begon traditiegetouw vroeg in het dorp. Al om 6.30 uur bliezen leden van Harmonie St Caecilia de Reveille en gaven daarmee het startschot voor het Dauwtrappen. Rond de klok van negen uur keerden de vroeg vogels terug naar het nest waar hen in Dorpshuis Siemburg een ontbijtje wachtte. Met gevulde magen en gehesen vlag begonnen de kinderen van het dorp vervolgens aan de versierde fietsentocht die eindigde bij sportpark ‘t Hoogje.

Skippy-slangen

Daar aangekomen konden de sportievelingen zich inschrijven voor de Zeskamp waarvoor over het hele sportpark al opblaasbare obstakels lagen te wachten. Skippy-slangen, levend voetbal, glijbanen en nog tal van andere spellen ondernamen de deelnemers op weg naar de prijzen die om 16.00 uur uitgereikt worden.

Wie wat minder van de intensieve sportactiviteiten is, kan deelnemen aan de Fietspuzzeltocht met tussenstop. De prijsuitreiking hiervan is om 17.00 uur bij de Commerce waar een deejay het feest tot in de late uurtjes zal laten duren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant