Afbeelding
zaterdag 11 mei 2019, 12:30

Honderd motoren op pad in derde Duncan’s Ride

DINTELOORD – Vanochtend – zaterdagochtend 11 mei – ging de inmiddels derde Duncan’s Ride van start. Honderd motorrijders maakten ter nagedachtenis aan de in 2017 overleden Duncan van der Goot een rit over de Brabantse wegen en brachten op deze manier geld bijeen voor het goede doel: onderzoek naar de bestrijding van de ziekte Kanker. De deelnemers verzamelden zich bij tomatenkweker Van Marrewijk, waar de ouders van Duncan – Marcel en Brenda van der Goot – hen weg vlagden.

“Je bent pas echt dood als je naam niet meer genoemd wordt”, zo haalde burgemeester Ruud van den Belt een uitspraak aan. Hij gaf aan te beseffen dat een tocht als deze voor de ouders dan wel een mooi eerbetoon aan hun zoon is, maar hen ook emotioneel zwaar valt. De burgemeester was door de drie vriendinnen die nu de organisatie van Duncan’s Ride voor hun rekening nemen gevraagd om een welkomstwoordje te spreken. Hij deed dit van harte en wenste alle deelnemers een prettige en memorabele rit toe.

Bedankjes

Namens het drietal – de vriendinnen Bianca Molenaar, Alexandra Kanters en Caroline Bolluijt – bedankte eerst genoemde de routebedenker Kees Smit voor zijn inzet, de vrijwilligers voor hun ondersteuning, het echtpaar Jan en Marion van Marrewijk voor de gastvrijheid en Karin en Rob Baartmans van restaurant Dintelmond en Hans Bolluijt van De Buitelstee voor hun sponsoring. En ook zij wenste alle deelnemers een goede tocht toe.

Donatie

Vanuit de nieuwe stichting Joepie – opgericht door de drie vriendinnen –  overhandigde Bianca Molenaar een cheque van 250 euro aan het echtpaar Van der Goot ten behoeve van hun stichting DunCidunC. De naam voor deze stichting, die werd opgericht om aandacht te vragen en geld te werven voor CIC kanker, werd destijds bedacht door Duncan zelf.

Start

Marcel en Brenda van der Goot vlagden vervolgens de motorrijders weg. Die maakten onder een heerlijke zonnetje een tocht over de Brabantse wegen en genoten vervolgens van een smakelijke lunch bij restaurant Dintelmond. Daarna werd de tocht voortgezet richting Goeree-Overflakkee en na een toer in dat gebied keerden de motorrijders terug naar Dinteloord. Bij de Buitelstee werd de dag vervolgens passend afgesloten.

Stichting Joepie

De opbrengst van de rit wordt geschonken aan goede doelen die er bestaan op het gebied van onderzoek, preventie en palliatieve zorg rondom de ziekte kanker.

De drie vriendinnen houden het niet alleen bij hun inzet voor Duncan’s Ride. Zij bereiden een deelname aan de Roparun in 2020 voor. “We hebben inmiddels nagenoeg een team van zo’n dertig enthousiasten bij elkaar. Het ontbreekt ons nog aan sponsoren die Stichting Joepie willen ondersteunen. Daar zijn we nog stevig naar op zoek”, vertelt Bianca Molenaar.

Op de website www.stichtingjoepie.nl is nadere informatie over het initiatief te vinden.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant