Afbeelding
zondag 12 mei 2019, 13:00

6-Uursloop Diomedon: De aanhouder wint

STEENBERGEN – Om klokslag elf uur gaf wethouder Esther Prent vanochtend het startsignaal voor de 6-Uursloop die dit jaar voor de 14e ultraloop die onder de vlag van sv Diomedon in Steenbergen wordt gehouden. Met aan de start 51 fanatieke duurlopers, waaronder ook 9 leden van Diomedon. De loop kan gratis worden bezocht. Om vijf uur vanmiddag klinkt het eindsignaal.

‘De aanhouder wint’ geldt niet alleen voor de lopers, die onder redelijke weersomstandigheden van start hun ronden van bijna 2310 meter lopen. Het is ook het devies dat geldt voor de organisatoren, die onder aanvoering van Peter Suijkerbuijk, hun energie steken in een mooi sportevenement. Een evenement echter dat te maken heeft met behoorlijke concurrentie. “Het zijn niet alleen de reguliere duurlopen maar vooral ook de grote hoeveelheid ‘trials’ die worden georganiseerd. Het blijkt steeds meer een lastige zaak om voldoende deelnemers te krijgen”, verduidelijkt Peter Suijkerbuijk. Hij had aanvankelijk nog de hoop op zestig deelnemers, maar kreeg te maken met 9 afmeldingen, waardoor 51 lopers aan de start in de Wouwsestraat verschenen. Vorig jaar moest de ultraloop zelfs worden afgelast vanwege het lage aantal aanmeldingen, toen vooral door concurrentie vanuit het buitenland.

Officiële wedstrijd

Dit jaar ging de organisatie er weer voor. Het parcours loopt ook nu via Wouwsestraat, Oranjebolwerk, Middenwal, Krommeweg terug naar Wouwsestraat. Bij de finish staan niet alleen wedstrijdcommissaris Eduard Tonissen (het is immers een officiële wedstrijd) en ook onder meer microfonist Jan Lievens uit Halsteren. Deze verslaat wedstrijden over het hele land en becommentarieert inmiddels ook voor de 14e maal in Steenbergen. Hij moedigt ook de deelnemers aan en ziet naast de lopers uit alle hoeken van het land en zelfs een paar uit het buitenland de Diomedonners Wim Douw, Gert Hamelink, Tjebbe van de Kasteele, Richard Bouwens, Ferdy Oerlemans en de Suijkerbuijkjes langs komen. Het team van de Suijkerbuijkjes – Betsie van Giels-Suijkerbuijk, Alie, Jan en Peter Suijkerbuijk doen als estafetteteam mee.

Prestaties per loper steeds zichtbaar

Bij de start-finish in de Wouwsestraat staat een groot beeldscherm opgesteld dat via twee wegmatten informatie krijgt van de lopers. Belangstellenden en deelnemers kunnen dan steeds exact zien wie welke prestatie neerzet. Namen, posities, ronde tijden en totaaltijden worden steeds zichtbaar. Op dit moment lopen de deelnemers gemiddeld 11 tot 12 minuten over een ronde.

Jarig

Onder de deelnemers ook Wilma Dierx uit Amsterdam. Zij is bij de Steenbergse ultralopen vaker van de partij, werd in het verleden Nederlands Kampioen bij de 24-uurs loop en is vandaag jarig.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant