Afbeelding
dinsdag 21 mei 2019, 21:21

Carnavalsvereniging ’t Vosse-ol houdt wel van een feestje

NIEUW-VOSSEMEER – 60 jaar carnaval in Nieuw-Vossemeer. Voor carnavalsvereniging ’t Vosse-ol reden om weer eens een feestje te bouwen. Na dagen uitruimen, schoonmaken en opbouwen was het zaterdagavond zover. Een avond vol goede muziek, een lekker drankje en veel gezelligheid.

We zijn trots dat we in ons dorp nog steeds carnaval vieren

Ruud van den Beemd is een trots man. 60 jaar carnaval in Nieuw-Vossemeer, dat moet gevierd worden. Al een jaar geleden ging een werkgroep van start om van dit jubileum een mooi feest te maken. “Ik werd, zeg maar onvrijwillig, gekozen tot voorzitter van de werkgroep” lacht Van den Beemd. “Met zeven leden zijn we aan de slag gegaan. We moesten een datum kiezen, maar dat viel nog niet mee. Er wordt in de gemeente in deze periode van alles georganiseerd en we willen niemand in het vaarwater zitten. In november hebben we de band en dj vastgelegd en de belangrijkste zaken geregeld. Eigenlijk verliep het allemaal soepel, we zijn wel gewend een feestje te bouwen”. De vereniging heeft wat dat betreft zeker een reputatie. De carnavalsjubileumjaren, elf jaar of een veelvoud van elf zijn wijd en zijd bekend. Drie dagen lang organiseert ’t Vosse-ol allerlei activiteiten in een grote tent. Dit 60-jarig jubileum werd kleiner gevierd. De loods van de familie van Tilburg mocht ook zaterdag weer gebruikt worden. Iedereen heeft geholpen, alle leden hebben een taak. Van verkeersregelaar tot achter de tap staan, de leden van ’t Vosse-ol hebben het prima naar hun zin.

Samen een pilske drinken, wat wil je nog meer

Tegen negenen liep de loods al aardig vol. Buiten vermaakten de verkeersregelaars zich prima. Bezoekers werd geadviseerd nog één rondje te rijden. “Dan kom je vanzelf weer hier terug en kun je aansluiten” grinnikte John Rijk. Samen met enkele leden zorgde hij ervoor dat bezoekers hun auto op de juiste plaats parkeerden. “We staan hier prima, zo nu en dan een drankje, even opwarmen binnen en dan weer terug op de post” zei hij. Binnen warmde dj Showtime de feestgangers op. De sfeer zat er direkct al goed in. Toen even na tienen coverband Impakt begon te spelen ging het feest echt los. Om twee uur was het gedaan. Iedereen ging tevreden huiswaarts. Voor de leden van ’t Vosse-ol was het flink aanpoten geweest. Met een heerlijke barbecue deden ze het zondagmiddag nog eens dunnetjes over.

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen, Niek Perdaems © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant