Afbeelding
vrijdag 12 juli 2019, 12:00

Bijzondere wandelingen bij Natuurmonumenten

DINTELOORD – Natuurmonumenten verzorgt vanavond vrijdagavond 12 juli – een wandeling bij avondrood door het natuurgebied Dintelse Gorsen. Inschrijven via www.natuurmonumenten.nl/dintelse-gorzen is verplicht. Vertrek is om 19:30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Vlietdijk 2-4 in Dinteloord. Op 3 augustus wordt de wandeling herhaald. Voor wie liever ’s ochtends heel vroeg op pad gaat zijn er ochtendwandelingen.

Samen met een gids wordt door het gevarieerde buitendijkse natuurgebied gewandeld. Deelnemers krijgen info over planten en dieren die in dit gebied leven. Na afloop kunnen liefhebbers nog een drankje en of hapje doen bij restaurant Beneden Sas.Voor wie meer houdt van een vroege wandeling organiseert Natuurmonumenten een dauwtrap excursie met aansluitend een ontbijt. Dat gebeurt op zaterdag 27 juli om 6:00 uur.De wandelingen duren drie uur en stevige schoenen of laarzen en mogelijk ook een verrekijker worden aangeraden.

En verder

Natuurmonumenten organiseert nog meer: Op het programma staat op zaterdag 20 juli een Wilderniswandeling. Die wordt gehouden tussen 9:30 en 12:00 uur, deze wandeling wordt herhaald op 8 september. Op vrijdag 23 augustus is er een vleermuisexcursie – tussen 20:00 en 20:30 uur en op zaterdag 24 augustus staat een fotoworkshop op de agenda. In het najaar volgt een snertwandeling op 24 november – denk daarbij aan erwtensoep – en een oliebollenwandeling op 28 december.

Uit de Steenbergse Courant