Afbeelding
zondag 14 juli 2019, 14:00

Welkome cheques van KMC in ontvangst genomen

STEENBERGEN – Woensdagavond doneerde de organisatie van de Koos Moerenhout Classic (KMC) aan drie organisaties in Steenbergen een zeer welkome cheque. De Plusbus, de Stichting Bevrijdingsmonument Welberg en zwembad De Meermin ontvingen elk een bedrag van 750 euro.

“Wij zorgen als wielrenners die in groepsverband rijden weleens voor wat irritatie bij andere weggebruikers. Dat is niet onze opzet, maar we realiseren ons dat wel. Daarom vinden we het leuk om eens wat terug te kunnen doen voor de gemeenschap. Met een deel van de opbrengst van de Koos Moerenhout Classis, die we als RTC De Fatuur mede organiseren, kunnen we een schenking doen aan drie goede doelen”, aldus KMC- en Fatuurvoorzitter Peter Manders. Hij sprak vertegenwoordigers van de drie gelukkigen toe en overhandigde hen een cheque ter waarde van 750 euro. “Daar zijn we zeker blij mee”, aldus Plusbus-voorzitter Adri vd Hoeven. “We kunnen deze donatie goed gebruiken en hopen hiermee en met onze inzamelacties dit jaar een nieuwe Plusbus te kunnen aanschaffen”.

Canadezen en speeltoestel

Angelo Somers nam namens stichting Bevrijdingsmonument Welberg de volgende cheque in ontvangst. “Die gaan we besteden aan het bezoek dat een groep Canadezen op 13 en 14 september aan ons brengt”. Voor deze gelegenheid veranderde Somers de tekst die op het klaprozenviaduct staat een keertje in: Vrijheid, Blijheid, Ik ben vrij en fiets overal naar toe”.
Ook zwembadchef Leo Holierhoek was in zijn nopjes met de donatie. “Daar ben ik hartstikke blij mee. We gaan deze bijdrage gebruiken bij de aanschaf van een speeltoestel voor de jeugd. “We denken aan iets waarmee water kan worden gepompt. Want een zwembad en water horen nu eenmaal bij elkaar”, aldus de gedreven badchef.

Foto: Vertegenwoordigers van Plusbus, Stichting Bevrijdingsmonument Welberg en zwembad De Meerin namen de gift van KMC en Fatuur dankbaar in ontvangst.

Foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant

Uit de Steenbergse Courant