Afbeelding
donderdag 8 augustus 2019, 15:33

Nog een keertje afstemmen op Radio Kleine Tour

STEENBERGEN – Een van de herinneringen die hoort bij vijftig jaar Kleine Tour Steenbergen is toch zeker ook ‘Radio Kleine Tour’. Radioverslaggeving over het Steenbergs wielerevenement startte aanvankelijk via de illegale zender ‘De Black Panter’ door Ad IJzermans en John van de Zande in 1981. “Zij maakten opnamen via een cassette en zonden die vervolgens uit in hun studio. In 1988 nam de lokale omroep Klaver Vier dit initiatief over en ging daarmee tot 2013 door”, weet Mark Koenraadt. Hij zette enkele jaren geleden een berichtje op Facebook en repte over een reünie van Radio Kleine Tour ter gelegenheid van de vijftigste editie. Er kwamen positieve reacties op en uiteindelijk werd het hersenspinsel bewaarheid.

Vanaf vandaag tot en met zaterdagmiddag gaat Radio Kleine Tour opnieuw in de lucht. Vijftien oud-medewerkers verlenen hun medewerking.

Op de site van de SLOS staat het complete uitzendschema met als bijzonder onderdeel ‘De Foute 50’. Die is samengesteld door medewerkers van Radio Kleine Tour ‘uit gegevens van de weirdest brains van de RKT programmamakers’.

Deze foute top vijftig wordt zaterdag uitgezonden tussen 10:00 en 15:00 uur en is te beluisteren via de ether op 107.4 Mhz, via de kabel (Ziggo) op 87.5, via www.slos.nl en via tv-kanaal 41 (Ziggo).

Op de foto: Mark Koenraadt van Radio Kleine Tour met de ‘Foute top 50’.

Foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant

Uit de Steenbergse Courant