Afbeelding
zaterdag 10 augustus 2019, 18:00

Jubileum Kleine Tour kende feestelijke afsluiting

STEENBERGEN – Kleine Tour Steenbergen kan terugblikken op een geslaagde, feestelijke en ook heel gezellige vijftigste editie. Na behendigheidsrit van deze ochtend trok de tourkaravaan door Notendaal, Nieuw-Vossemeeer, Heense Molen, De Heen en Welberg. Op de Nassaulaan was er een prachtig onthaal. De prijsuitreiking op de Markt gebeurde onder zonnige omstandigheden en hier werd duidelijk dat Emmelie de Kok voor de derde maal de tourzege op haar naam heeft geschreven. Bij de jongens wist Rinz van de Staal zijn koppositie te behouden. Hij troefde daarmee de winnaar van 2018 en 2017 – Brent Jongenelen – af.

Ook vandaag verliep de etappe prima, al viel zo nu en dan een stevige regendruppel. De demonstratie van dieractivisten in het Westland zorgde voor een aanpassing in de route, maar dat mocht de pret niet drukken. Een maal terug in Steenbergen kreeg de tourkaravaan op de Nassaulaan een warme ontvangst.

Verdiende Hulde

Bij de afsluiting op de Markt werd scheidend voorzitter Wim Roovers in het zonnetje gezet. Hulde viel ook de feestcommissie ten deel, de commissie heeft van deze vijftigste tour een passend feestelijke editie gemaakt. Een pluim was er ook voor Radio Kleine Tour die voor deze speciale gelegenheid drie dagen lang van zich heeft laten horen. En dat is zeer gewaardeerd door het luisterpubliek.

In de editie van Steenbergse Courant van aanstaande vrijdag wordt uitgebreider terug gekomen op dit prachtige evenement. De volledige uitslag van deze Kleine Tour is te lezen op: www.kleinetour.nl

Foto: Mark Koenraadt ©2019

Uit de Steenbergse Courant