Afbeelding
maandag 16 september 2019, 12:58

10 van de Kaai steunt stichting door Dik & Dun

STEENBERGEN – De 10 van de Kaai werd zondagmorgen onder zonnige omstandigheden gelopen. Voor de supporters en toeschouwers prima, voor de lopers was het een zware wedstrijd. Het deelnemersveld bestond uit 94 lopers.

Even een warming-up

Ook dit jaar organiseerde stichting door Dik & Dun de 10 van. Het voorprogramma was een wedstrijd voor de jeugd. De kinderen liepen vanaf de finishboog naar de Markt, en weer terug. Voorafgaand aan de strijd kregen ze een warming-up. Hinkelen, achteruit lopen en rek en strekoefeningen maakten de spieren los. Om klokslag half 11 gingen ze van start, aangemoedigd door toeschouwers en familie. Ondertussen stonden  lopers in de rij voor de inschrijving van de 5 en 10 km wedstrijd. Al na 4 minuut 43 kwam Sterre Melief binnen. Zij was veruit de snelste van alle kids die meededen en werd dus ook eerste in de categorie Kidsrun 9-10 jaar. Eerste in de Kidsrun tot en met 8 jaar was Tim van den Beek, eerste in de Kidsrun 11-12 jaar werd Mika van Triest  . Toen ook de laatste, maar ook jongste van de 10 deelnemertjes binnen was, verplaatste iedereen zich richting de Markt.

Alle categorieën lopen samen

Terwijl de jeugd aan hun wedstrijd bezig was, werd door de ervaren hardlopers al flink opgewarmd. De één in zichzelf gekeerd, een ander babbelend met andere deelnemers. Sommige lopers zeer fanatiek, andere wat minder. Maar allemaal met hetzelfde doel. Zo snel mogelijk de finish halen. Om 11 uur klonk het startschot. Alle categorieën startten samen. Mannen, vrouwen, diverse leeftijdsklassen en 5 en 10 km lopers, iedereen legde hetzelfde parcours af. De 5 liep één ronde, de 10 twee. Het bleek een zware wedstrijd. De temperatuur steeg snel en daar hadden de lopers duidelijk hinder van. De bekers water langs het parcours waren zeker niet overbodig. Bij de eerste doorkomst waren het 10 km lopers die het veld aanvoerden. Jan Julius van Dijke kwam als eerste loper bij de 5 km na 20:01 over de finish gevolgd door Jasper de Jong op 41 seconden. Bij de dames ging de winst naar Ilona Schouw. Zij kwam in 23:42 over de finish. 1:15 sneller dan Anouk Antonissen-Kerstens.  Ondertussen werd het steeds drukker bij de finishlijn. De toeschouwers genoten van de heerlijke zonnetje en de spannende strijd.  Toen Ricardo Sint Nicolaas als winnaar bij de 10 km binnenkwam klonk dan ook een uitbundig applaus. Nummers 2 en 3 waren Okbazgi Kidane en Nick van de Bleeken. Bij de dames won Laurey van de Berg, Ze had haar race goed ingedeeld. Nummer twee werd Marlien van Beek. De derde plaats was voor Petra Bruijns. Toen alle prijzen waren uitgereikt vond nog een loterij plaats voor het doel van de stichting, Roparunteam Steenbergen

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant