Afbeelding
foto Jan de Langen
zondag 14 april, 16:00

Tassen vol boeken verwisselen van eigenaar bij boekenmarkt Vredeskerk

STEENBERGEN – De boekenmarkt in de Vredeskerk trok ook zaterdag weer veel publiek. Lange rijen en dozen vol boeken werden voor een symbolisch bedrag aangeboden. 

Vertrouwd concept

De boekenmarkt in de Vredeskerk wordt twee keer per jaar georganiseerd. Het concept is vertrouwd. Lange rijen boeken staan met de rug naar boven opgesteld. In dozen staan kinderboeken en op stoelen liggen allerlei andere boeken. Niet op titel of naam van auteur, de koper mag zelf op zoek gaan.

Tassen vol

Voor de fervente lezers is de boekenmarkt een uitgelezen kans goedkoop aan hun favoriete boeken te komen. Per boek betaal je één euro, als je er meer koopt gaat de prijs naar beneden. De prijs in combinatie met de vaak recente titels maakt dat men vaak met tassen vól naar huis gaat. 

Een hartje

Bij de kinderboeken staat Tahnee. Als ze een roze boek mét een hartje erop ziet beginnen haar ogen te glinsteren. “Mag ik deze oma?” Natuurlijk mag dat en als ze dan ook nog een boekje met een eendje erop én een boek over een konijn krijgt gaat ze vrolijk mee naar huis. Aan het einde van de dag kijkt ook de organisatie tevreden terug. Er is veel verkocht, er is een mooi bedrag opgehaald.

Tekst: Tineke Feskens Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant