Als gepassioneerd hobby-schapenhouder was René de Theije supertrots toen er in maart 2022 een gezonde vierling Texelse lammeren in zijn stal aan de Boswijkdreef werd geboren.
Als gepassioneerd hobby-schapenhouder was René de Theije supertrots toen er in maart 2022 een gezonde vierling Texelse lammeren in zijn stal aan de Boswijkdreef werd geboren.
donderdag 13 april 2023, 08:00

Plotseling overlijden dierenarts René de Theije (64) verstomt Steenbergen

STEENBERGEN – Het bericht dat dierenarts René de Theije (64) volslagen onverwacht is overleden, is de afgelopen dagen als een schokgolf door de gemeente Steenbergen en ver daarbuiten getrokken. De man die nog pas in januari van dit jaar de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee aflegde, is niet meer. 

Hoewel René in zijn doen en laten eeuwig jong leek, bleek zijn hart de laatste stempelpost gepasseerd te zijn. Zodoende kwam er afgelopen zondag een einde aan een leven dat ten volle geleefd is, maar nog minstens twintig jaar langer had mogen duren. Had moeten duren. Het gat dat zijn overlijden achterlaat, is immens. In de eerste plaats uiteraard binnen zijn gezin dat naast hem wordt gevormd door echtgenote Klim van den Biggelaar, hun kinderen Veerle, Jilles, Ties en Xara, hun partners en kleindochter Noor. Zij moeten om leren gaan met het gemis van een echtgenoot en vader uit duizenden en een supertrotse opa die er naar uitkeek ook zijn tweede kleinkind-in-aantocht de schaapjes te laten zien. 

Maar ook binnen de familie en de talloze vrienden en kennissen wiens levens geraakt zijn door de energieke, passievolle, nieuwsgierige, altijd belangstellende, enthousiaste, zorgzame, behulpzame en uiterst innemende man, heerst verslagenheid. En zeker niet in de laatste plaats bij zijn collega’s van de Dierenkliniek Steenbergen waarvan hij mede-grondlegger was. Als laatste eerbetoon richtten zij in de nieuwe praktijk aan de Wipstraat een herinneringenplek in waar cliënten een laatste groet aan René kunnen brengen. Vanavond en aanstaande zaterdag viert iedereen die hem kende, wat gelijk stond aan liefhad, het leven van René in de tuin van de gezinswoning aan de Boswijkdreef.

De Steenbergse Courant besteedt in de editie van 21 april uitgebreid aandacht aan het intens geleefde leven van René de Theije.

[ door Dasja Abresch ]

Uit de Steenbergse Courant