Afbeelding
vrijdag 31 maart 2023, 16:00

Sc Welberg in Roosendaal ten onder tegen Alliance

Het eerste elftal van Sc Welberg heeft zaterdag wederom een nederlaag geleden. In Roosendaal trad het op sportpark Kortendijk aan tegen Alliance en stond het bij rust 2-0 voor te thuisploeg, alhoewel Welberg in de eerste helft ook een behoorlijke kans kreeg om op het scorebord te komen. In de tweede helft was Alliance, dat op de 4e plaats op de ranglijst staat, duidelijk een maatje te groot waardoor de uitslag uiteindelijk opliep tot 5-0.

Ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Baronie was het basiselftal op enkele noodgedwongen plekken gewijzigd, waardoor Welberg niet kon beschikken over het sterkste elftal.

Het eerste kwartier van de wedstrijd doen beide ploegen niet veel voor elkaar onder. Het spel speelt zich veelal rondom het middenveld af, mede door de harde wind die rechtover het veld waait zijn beide ploegen zoekende hoe hier goed mee om te gaan. Het tempo ligt in de beginfase ook laag, waardoor er weinig noemenswaardig gebeurt.

Eerste kansen van beide teams

De eerste echte kans valt pas te noteren in de 22e minuut als Rick Schuurman een gevaarlijk schot lost richting het doel van Alliance maar de keeper redt goed.

Niet veel later valt ook de eerste kans voor Alliance te noteren, een echte scrimmage voor het doel van Welberg. Eerst ketst de bal op de paal terug het veld in, waarna in tweede instantie de bal van de lijn wordt gehaald door verdediger Diego Vaissaire en het gevaar geweken is.

Alliance komt op voorsprong

Op het halfuur is het de thuisploeg die enigszins uit het niets op voorsprong komt, een afstandsschot van een kleine 25 meter wordt meegenomen door de wind en verdwijnt onhoudbaar over keeper Bart Helmons – die overigens de bal nog wel toucheert – in het doel. Een domper voor Welberg, want ondanks dat er weinig kansen gecreëerd worden had de ploeg wel het meest dreigende spel in het eerste half uur van de wedstrijd.

Grote kans Welberg

Amper twee minuten na de 1-0 krijgt Welberg een levensgrote kans om op gelijke hoogte komen. Na een goedlopende aanval is het Rick Schuurman die, vanaf rechts via een lage voorzet, de bal richting de tweede paal ziet gaan. Mike Grondmann staat helemaal vrij maar kan zijn voet net niet tegen de bal zetten. De bal vliegt voorlangs van het doel af.

Kort voor rust is het Alliance dat de score verdubbelt, als de ruimtes op de helft van Welberg groter worden weet men daar goed van te profiteren. Een aanval wordt afgesloten met een schot in de verre hoek die binnenvalt, 2-0. Dit is ook de ruststand.

Tweede helft

In de tweede helft probeert Sc Welberg in de beginfase nog wat te forceren maar weet hierin niet te slagen. Alliance laat al snel zien dat het over een ploeg beschikt met een aantal spelers met goede kwaliteiten waardoor het een veldoverwicht creëert.

Met nog een halfuur te spelen gooit de thuisploeg de wedstrijd definitief in het slot, als na een goed lopende aanval de bal op de rand van het strafschopgebied wordt klaargelegd en uiteindelijk laag in de rechterhoek wordt binnen geschoten, 3-0.

Welberg krijgt in de tweede helft nauwelijks noemenswaarde kansen en komt niet verder dan een paar speldenprikjes.

Alliance loopt verder uit

Drie minuten na de 3-0 wordt het ook nog 4-0. Na een goede combinatie dwars door de Welberg verdediging maakt de aanvaller van Alliance 1 op 1 met de keeper geen fout, waarna de vierde van de middag in het doel van Welberg ligt.

Het resterende deel van de wedstrijd wordt in een laag tempo uitgespeeld mede omdat Welberg geen vuist kan maken in de tweede helft.

Kort voor het verstrijken van de reguliere speeltijd maakt Alliance nog de 5-0. Na een scrimmage voor het doel, waarbij keeper Bart Helmons tot twee maal toe de bal redt, gaat deze er in derde instantie alsnog in, waardoor de 5-0 een feit is. Dit is ook tevens de eindstand van de wedstrijd.

Herkansing in thuiswedstrijd tegen Bredaas Boeimeer

Welberg wist het Alliance – op een aantal momenten in de eerste helft na – nauwelijks moeilijk te maken, waardoor de thuisploeg eenvoudig naar een ruime zege wist uit te lopen. Bij Welberg ontbrak de vechtlust die het in de twee voorgaande wedstrijden tegen The Gunners en Baronie wel op de mat wist te leggen. Aankomende zaterdag kan de ploeg zich herstellen als de volgende competitiewedstrijd op het programma staat.

Boeimeer komt op bezoek op Sportpark ’t Zandbaantje.

Eerder dit seizoen werd er enigszins geflatteerd verloren met 3-0, aangezien beide ploegen qua veldspel niet veel voor elkaar onder deden. Het is aan Welberg om te laten zien dat het voetballend zeker niet de mindere tegenstander zal zijn.

De wedstrijd tegen Boeimeer start zaterdag om 16:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Gabriëls.

Door: Jesse de Decker